Lectură de 2 minute

19 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Coca-Cola va cumpăra brandul Finlandia pentru suma de 220 de milioane de dolari

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Coca-Cola HBC AG a anunțat că intenționează să cumpere compania proprietară a mărcii de vodcă Finlandia, Brown-Forman Finland Oy, de la Brown-Forman Netherlands BV, pentru suma de 220 de milioane de dolari (201,2 milioane de euro), în timp ce îmbuteliatorul își extinde afacerea cu băuturi spirtoase premium.

Sursa foto: Pixabay

Finlandia, înființată în 1970, este o marcă de vodcă de top în Europa Centrală și de Est, a precizat Coca-Cola HBC într-un comunicat. Achiziția va avea loc prin intermediul unității sale deținute integral CC Beverages Holdings II BV, iar finalizarea tranzacției este așteptată în a doua jumătate a anului 2023, scrie ESM.com.

Finlandia se laudă cu volume anuale de 2,7 milioane de cutii de nouă litri la nivel global. Tranzacția este supusă aprobării autorităților de reglementare și altor condiții obișnuite de încheiere, a precizat Coca-Cola HBC.

Coca-Cola schimbă sticlele

Sistemul Coca-Cola introduce pe piața locală capacele care rămân atașate de sticlele din plastic. Inițiativa este parte din tranziția pe care o face Compania Coca-Cola în toată Europa, pentru a îndeplini prevederile referitoare la închiderea recipientelor din plastic pentru băuturi, incluse în Directiva UE privind materialele plastice de unică folosință, și are scopul de a facilita colectarea și reciclarea capacelor din plastic împreună cu sticlele și de a contribui, astfel, la reducerea deșeurilor de ambalaje.

Noul design al capacelor reprezintă, totodată, și un nou pas în călătoria companiei spre sustenabilitate în ceea ce privește ambalajele – viziunea O lume fără deșeuri – care presupune un angajament global de a colecta și recicla echivalentul a 100% din ambalajele puse pe piață, până în 2030, și de a accelera demersurile pentru eliminarea deșeurilor de ambalaje.

În România, compania a început deja producția sticlelor cu noul capac atașat pentru portofoliul de băuturi răcoritoare necarbonatate, urmând ca în luna mai să înceapă tranziția și pentru sticlele de băuturi răcoritoare carbonatate.

Unul din liderii industriei locale de băuturi, cu 3 fabrici, în Ploiești, Timișoara și Poiana Negrii, Coca-Cola HBC România este un contributor important la dezvoltarea societății și economiei locale. Echipa Coca-Cola HBC România numără în medie, 1.455 de angajați.

Citeste si:
Start-up-ul grecesc Keyvoto, care vrea să fie ”Facebook-ul” retailerilor, intră în România
Start-up-ul grecesc Keyvoto, care vrea să fie ”Facebook-ul” retailerilor, intră în România
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Coca-Cola va cumpăra brandul Finlandia pentru suma de 220 de milioane de dolari