Lectură de un minut

27 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Câteva zile până la startul SGR: primul centrul regional RetuRO a fost inaugurat la Bonțida, în Cluj

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR) din România, a inaugurat astăzi centrul regional de colectare a ambalajelor de băuturi din comuna Bonțida, județul Cluj. Deschiderea acestui centru reprezintă un moment istoric pentru România, marcând începutul unei transformări semnificative, atât la nivel structural, cât și cultural. Devenind operațional din data de 30 noiembrie 2023, odată cu lansarea oficială a Sistemului Garanție-Returnare, centrul va deschide un nou capitol în modul în care ne raportăm la ambalajele de băuturi în viitor, schimbând fundamental obiceiurile noastre de consum și reciclare. 

Sursa foto: RetuRO

Centrul regional din Bonțida este primul de acest fel dintre cele care urmează să fie deschise de către RetuRO. Situat în interiorul parcului industrial Olympian, centrul dispune de o suprafață de 4.700 de metri pătrați și este dotat cu echipamente avansate de numărare și sortare de la Anker Andersen A/S, lider de piață în domeniu.

Prin acest centru, cât și prin sistemul pe care îl administrează, RetuRO contribuie la modelarea unui viitor mai sustenabil, în care fiecare persoană și fiecare acțiune contează în protejarea mediului.

Ministrul Mediului Apelor și Pădurilor, dl. Mircea Fechet, a discutat despre impactul implementării SGR asupra comunităților și atingerea țintelor UE, subliniind angajamentul României față de obiectivele de sustenabilitate.

RetuRO, administratorul SGR, funcționează cu finanțare exclusiv privată și are rolul de a asigura transparența asupra cantităților de ambalaje pentru băuturi puse pe piață și returnate de consumatori, contribuind la dezvoltarea durabilă a României, prin gestionarea responsabilă a deșeurilor de ambalaje, în vederea atingerii țintelor de reciclare impuse României de către Uniunea Europeană.

Citeste si:
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice  
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice  

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Câteva zile până la startul SGR: primul centrul regional RetuRO a fost inaugurat la Bonțida, în Cluj