Lectură de 2 minute

21 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Carrefour lansează o nouă platformă de retail, personalizată pentru clienți

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Retailerul francez Carrefour a lansat o nouă platformă integrată de date, personalizată pentru cumpărători, care să îmbunătățească relațiile cu clienții. Platforma permite furnizorilor să posteze oferte în funcție de așteptările clienților, scrie Retail Detail.

Noua platformă digitală, Carrefour Links, își propune să ofere clienților o experiență mai relevantă pentru cumpărături, atât în ​​magazinele fizice, cât și online.

Retailerul francez are cea mai mare bază de date din Europa, cu 65 de miliarde de tranzacții, susține Elodie Perthuisot, directorul grupului de comerț electronic și transformare digitală.

O accelerare a digitalizării

În ultimii ani, retailerul a dezvoltat o serie de soluții în domeniul datelor și al digitalului. Carrefour pune acum aceste soluții la dispoziția partenerilor. Platforma Carrefour Links va fi lansată la nivel internațional.

Carrefour Links răspunde așteptărilor clienților (80% dintre aceștia își doresc soluții personalizate), dar și a partenerilor, care doresc să ajungă la cumpătători într-un mod mai eficient.

În 2020, am văzut o accelerare a soluțiilor noastre digitale. Carrefour.fr este acum cel mai vizitat site de produse alimentare din Franța, cu 15 milioane de vizitatori unici pe lună. Pe baza datelor, mărcile vor putea propune oferte mai bune, de exemplu, sau să răspundă clienților noștri în timp real și să îmbunătățim performanța tuturor acțiunilor noastre comerciale.

Site-urile web și aplicațiile noastre au devenit puternice, clienții noștri sunt omnicanali, iar programele noastre de loialitate sunt deja foarte digitalizate'', a declarat Elodie Perthuisot.

Astfel, noua platformă este și o sursă de venit pentru retailer. Piața media pentru vânzările cu amănuntul are o valoare de aproximativ 30 de miliarde de euro la nivel mondial și estimează o creștere cu 30% în acest an.

Citeste si:
Aura Rădulescu, fost CEO Cora: Cora era mult prea mică în România pentru a mai putea continua independent
Aura Rădulescu, fost CEO Cora: Cora era mult prea mică în România pentru a mai putea continua independent

Carrefour preia modelul Netflix

Carrefour își digitalizează marketingul prin concepte noi, precum pliantele care pot fi vizualizate și pe Youtube.

,,Putem măsura că 20% din vânzările magazinului nostru sunt deja influențate de marketingul nostru digital. 23% din produsele care ajung în coșul de cumpărături de pe site-urile noastre de comerț electronic sunt rezultatul recomandărilor algoritmilor noștri", a mai spus directorul grupului de comerț electronic și transformare digitală.

Retailerul a dezvoltat, de asemenea, un algoritm care oferă francizei și magazinelor din proximitate să trimită recomandări săptămânale. Mărcile au posibilitatea să își personalizeze promoțiile și voucherele.

,,Comparăm acele magazine cu alte magazine care au același profil și aceeași bază de clienți. Funcționează ca recomandările Netflix."

Astfel, Carrefour Links oferă partenerilor săi patru tipuri de soluții, platforma fiind creată în colaborare cu trei parteneri: Google, Criterio și LiveRamp.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Carrefour lansează o nouă platformă de retail, personalizată pentru clienți