Lectură de un minut

01 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Carrefour bate palma cu Glovo pentru livrări în 30 de minute

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Carrefour Italia și Glovo și-au unit forțele pentru a lansa un serviciu de comerț rapid, Carrefour Sprint, care oferă livrări de produse alimentare în 30 de minute în această țară.Operat de Glovo, primul magazin urban dark Carrefour Sprint din Italia s-a deschis în Florența, permițând livrări prin intermediul aplicației, șapte zile pe săptămână, potrivit presei.

Sursa foto: Shutterstock

Serviciul de livrare rapidă a cumpărăturilor la domiciliu va fi operat de platforma spaniolă prin intermediul depozitului său urban din Florența, unul dintre cele 13 dark store-uri gestionate la nivel național, notează ESM.

Prin intermediul platformei Glovo, clienții pot alege din peste 3.500 de produse de supermarket, inclusiv mărcile private ale Carrefour, cum ar fi Carrefour Bio și Terre d'Italia, alături de produse proaspete, articole locale, produse alimentare, cosmetice, articole de îngrijire personală și produse de uz casnic.

Această inițiativă se bazează pe colaborarea existentă între Carrefour și Glovo, care implică deja 400 de magazine italiene. Ambele companii văd acest nou serviciu ca pe o modalitate de a oferi clienților o experiență de cumpărături foarte convenabilă și eficientă.

Glovo subliniază creșterea rapidă a comerțului rapid, comenzile crescând cu 500% în ultimii cinci ani. Acesta marchează cel de-al doilea parteneriat de retail al Glovo, după colaborarea recentă cu Crai.

La rândul său, Carrefour a subliniat angajamentul său de a deveni un retailer digital de top, Carrefour Sprint reprezentând un alt pas în strategia sa omnichannel.

În 2021, retailerul francez a introdus Carrefour Sprint în țara sa de origine, în asociere cu Uber Eats și Cajoo, oferind livrarea produselor de uz zilnic în mai puțin de 15 minute.

Serviciul a oferit aproximativ 2.000 de produse alimentare și nealimentare prin intermediul platformei Carrefour Sprint, care a acoperit inițial tot Parisul, precum și Boulogne, Neuilly și Levallois.

Citeste si:
Analiză Glovo: Ce deserturi comandă românii de Paște, în afară de pască și cozonaci
Analiză Glovo: Ce deserturi comandă românii de Paște, în afară de pască și cozonaci

Carrefour Polska a introdus serviciul în 2020, oferind livrări în trei ore.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Carrefour bate palma cu Glovo pentru livrări în 30 de minute