Lectură de 8 minute

02 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Al treilea hipermarket Carrefour deschis în 2023, în România: unde se află și ce producători locali promovează

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al treilea hipermarket din acest an, la Arad. Magazinul este situat pe Calea Aurel Vlaicu numărul 14, în incinta complexului comercial AFI Arad, unde clienții se pot bucura de o experiență completă la cumpărături. Hipermarketul reprezintă primul format cu care Carrefour s-a lansat pe piața din România în 2001 și rămâne în poziția de format strategic la nivelul întregii rețele. Extinderea rețelei face parte din planul omnichannel al companiei de a-i întâmpina pe clienți cu produsele preferate, atât în magazinele fizice, cât și online. 

Sursa foto: Carrefour

Inaugurarea celui de-al 46-lea hipermarket din România, la Arad, vine în completarea modelului nostru omnichannel local, prin prezența tuturor formatelor Carrefour în oraș: hipermarket, supermarket, magazine de proximitate express și magazine de tip discount, Supeco, precum și a soluțiilor de e-commerce, Bringo, Glovo și Carrefour.ro.

Jagoda Gwardys-Zientara, COO Carrefour România

Hipermarketul din Arad oferă multiple opțiuni pentru o alimentație sănătoasă la prețuri accesibile, prin gama variată de fructe și legume proaspete, românești, preparate tradiționale, produse bio, selecția extinsă de vinuri cu tradiție, precum și specialități de la producătorii locali și regionali, mici, mijlocii și mari.

Carrefour se angajează să păstreze tradiția oferirii unei game variate de produse locale, printre care se regăsesc: delicioasele lactate de la Lacto Food, Simultan și Helvetica Milk, mezelurile de calitate superioară și produse proaspete din carne românească de porc de la Casa Muscă, pâinea proaspătă și produsele de panificație de la SC Palmar Vali, cu faimoasa pâine de Pecica, Ratio West și Brutăria Super, precum și o selecție rafinată de produse de cofetărie SC Lubianco Junior Arad și Cofetăria Trandafirul Timișoara, dar și fructe și legume de la fermierii români din Grădina Noastră.â

Alte produse de origine locală pe care clienții le pot găsi în magazin sunt:

  • brânzeturi artizanale fabricate din ingrediente românești, 100% naturale, din cel mai nou program Carrefour, Poftim Brânza Românească;
  • vinuri românești din programul Deschidem Vinul Românesc; acesta cuprinde etichete regionale, inclusiv din regiunea Transilvania sau Banat, de la crame recunoscute pe plan local: Domeniile Boieru, Villa Vinea, Teaca, Pivnița Savu, Dealul Dorului sau Jidvei, cu soiuri apreciate de către pasionații de vin, precum Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Chardonnay, Pinot Noir, etc;
  • Bunătăți de soi specifice sezonului, de la Cooperativa Grădina Noastră din Zărand – singura din Arad – care livrează în proximitate produse proaspete precum: varză, ardei, vinete, verdețuri, castraveți, cartofi, mere;
  • fructe și legume românești de la cooperativele agricole Grădina Noastră din Vărăști, Brezoaele, Însurăței, Tg. Secuiesc și Voinești;
  • produse marcă proprie din gamele consacrate Drag de România, Carrefour La Piață, Creștem România Bio, Filiera Calității, dar și mărci naționale și internaționale.

În plus, magazinul include în oferta sa și produse non-alimentare din universul de curățenie, cooking (electrocasnice, veselă), produse de igienă sau pentru casă și grădină, produse cosmetice sau jucării, precum și zona Carrefour Carusel, un spațiu dedicat universului extins de oferte și promoții. Totodată, noua colecție de haine TEX, potrivite pentru sezonul rece, va fi disponibilă încă de la deschidere.

Mai mult, pe lângă serviciile consacrate disponibile în hipermarketurile Carrefour (PayPoint, plată facturi sau viniete), clienții pot beneficia și de opțiuni precum transferul de bani prin MoneyGram, bilete loto prin Loteria Română, carduri cadou, atât Carrefour, cât și de la parteneri (IKEA, Lensa, Roblox, etc.). De asemenea, cu ajutorul cardului Direct de la Carrefour, clienții pot beneficia de plata în rate a produselor achiziționate, precum și de 5% cashback din valoarea coșului de cumpărături.

Citeste si:
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare

Cu ocazia deschiderii, clienții pot consulta cataloagele cu oferte și promoții speciale și participa la cele două tombole cu premii. În perioada 1 – 30 noiembrie se desfășoară prima tombolă, prin care clienții au șansa să câștige unul dintre cele 100 de carduri cadou în valoare de 500 de lei fiecare, în schimbul unui bon de cumpărături în valoare de minimum 100 de lei înregistrat pe site-ul: https://lp.carrefour.ro/deschidere-arad/. Mai mult, în intervalul 18:30-22:00 din ziua deschiderii, clienții au șansa de a câștiga premii instant: din 30 în 30 de minute se anunță o casă norocoasă, unde clientul care se află la scanat cu produsele primește un pachet cadou cu o selecție de produse marcă proprie Carrefour.

Hipermarketul din Arad este deschis de luni până duminică, între orele 08:00 - 22.00. Cu o suprafață de vânzare de 5.800 de metri pătrați, magazinul pune la dispoziția clienților un mix de cinci case tradiționale și nouă case de tip self checkout.

Universul Act for Good Carrefour – disponibil în noul magazin fizic sau direct în buzunarul clienților, prin intermediul aplicației mobile

Prin intermediul programului Act For Good, disponibil în aplicația Carrefour, clienții pot acumula puncte de loialitate pentru a beneficia de discounturi, experiențe diverse și ocazia de a susține comunitatea prin fapte bune.

Carrefour continuă demersul de modernizare a magazinelor din toată țara, folosind avantajele tehnologiei pentru a face experiența de cumpărături cât mai ușoară și plăcută. Dincolo de casele 100% self checkout, care dispun de un sistem de scanare și efectuare a plății simplu și intuitiv pentru toată lumea, clienții beneficiază de opțiunea Scan & Pay din aplicația Carrefour. Cu ajutorul ei, pot scana și plăti produsele pe măsură ce le adaugă în coșul de cumpărături, iar experiența devine simplă și rapidă.

Ca parte a strategiei Carrefour de protejare a mediului înconjurător, retailerul aduce în perioada 1 - 4 noiembrie ultima ediție a caravanei Plata cu PET, în cadrul căreia clienții pot achiziționa fructe și legume proaspete, crescute local, la prețul special de 1 PET, 1 doză de aluminiu sau 1 ambalaj de sticlă per bucată. Mai mult, pentru fiecare recipient de apă rPET DORNA, produs din plastic 100% reciclat și 100% reciclabil, clienții primesc o cantitate dublă de fructe și legume. Plata cu PET este o inițiativă Carrefour în parteneriat cu Coca-Cola HBC, GreenPoint Management, TOMRA, FEPRA și EcoSynergy.

Mai mult, ca sistem permanent, clienții pot aduce în noul magazin recipiente cu ulei folosit și beneficia de recompense, conform unui mecanism foarte simplu: pentru fiecare 4 litri de ulei folosit, Carrefour oferă la schimb clienților câte 1 litru de ulei proaspăt. Același principiu este valabil și în cazul programului de colectare a bateriilor uzate ș a acumulatorilor vechi. Astfel, pentru fiecare 6 baterii uzate sau 6 acumulatori vechi aduși la urnele speciale amplasate la recepție, clienții sunt recompensați cu o baterie nouă de tip R3 sau R6, marcă proprie Carrefour.

Nu în ultimul rând, Carrefour își invită clienții să pună binele pe lista lor de cumpărături și să doneze în locul special amenajat alimente pentru persoanele din comunitățile defavorizate, în cadrul proiectului Banca de alimente, dezvoltat alături de Crucea Roșie Română.

O experiență omnichannel la cumpărături

Din 1 noiembrie, arădenii vor avea posibilitatea să acceseze cele peste 30.000 de produse, atât în magazinul fizic, cât și online, prin intermediul aplicației Carrefour, al site-ului carrefour.ro sau al platformelor partenere BRINGO și Glovo.

BRINGO, platforma românească de personal shopping care efectuează livrări de la 90 de minute, la 30 sau, chiar în timp record, în 15 minute, oferă un univers cu multiple opțiuni, din care clienții pot alege cum preferă să intre în posesia cumpărăturilor, cu livrare direct acasă sau gata pregătite în hipermarket pentru ridicare personală, prin opțiunea Click & Collect.

Totodată, din secțiunea Hipermarket a aplicației Glovo, clienții pot selecta produsele dorite de la magazinul Carrefour Arad, iar Glovo le va livra la adresa indicată în mai puțin de 60 de minute.

În linie cu viziunea omnichannel, Carrefour își continuă misiunea de a deveni alegerea numărul unu a clienților, prin dezvoltarea rețelei naționale de magazine în toate formatele: Hiper, pentru experiența completă din cadrul sesiunilor de cumpărături săptămânale, Express, pentru rapiditate și caracterul personal al unui magazin de proximitate, Market, aflat la intersecția dintre primele două formate, cu accent pe prospețime, rapiditate și proximitate, și Supeco, formatul discount de tip cash & carry, destinat atât clienților persoane fizice, cât și juridice.

Odată cu achiziția operațiunilor Romania Hypermarche SA, Carrefour ajunge la peste 430 de magazine, în 113 orașe din țară și ajunge în top trei jucători de pe piața de retail din România, fiind un angajator pentru peste 17.000 de angajați. Carrefour România operează în România prin cinci entități juridice: Carrefour S.A., Artima S.A., Columbus Operational SRL, Supeco Investment SRL și, din noiembrie 2023, Romania Hypermarche S.A.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Al treilea hipermarket Carrefour deschis în 2023, în România: unde se află și ce producători locali promovează