Lectură de un minut

12 Dec 2023 - Știri și Noutăți

Carrefour a lansat Carrefour BuyBye, o serie de micromagazine autonome dotate cu inteligență artificială

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Carrefour deschide primele magazine autonome pentru cumpărături de ultimă oră în Belgia. Automatele, denumite Carrefour BuyBye, vor completa oferta existentă a magazinelor. Planul este de a oferi această soluție în toate magazinele sale actuale.

Sursa foto: Carrefour

Primul Carrefour Buybye, care măsoară doar 18 mp, este situat la sediul central belgian al retailerului din Zaventem (lângă Bruxelles). Micul magazin este format din frigidere în care clienții își pot cumpăra prânzul, gustări, băuturi reci și fructe, notează retaildetail.eu.

Cu toate acestea, utilizatorii trebuie să descarce aplicația Carrefour Buybye, să își creeze un cont și să adauge o metodă de plată înainte de a putea folosi aplicația pentru a deschide frigiderele, a scoate produsele și a trece la casă.

Pentru început, va fi deschis doar de luni până vineri, între orele 7 și 22, dar din ianuarie va fi deschis șapte zile pe săptămână. Noul format își propune să ofere o soluție practică pentru cumpărăturile zilnice de alimente: ideea din spatele micromagazinelor autonome este de a servi consumatorii cât mai aproape de casele și locurile de muncă ale acestora.

Carrefour îl va oferi, de asemenea, tuturor magazinelor sale fizice existente, care îl pot folosi pentru a-și extinde operațiunile.


Inteligența artificială

Tehnologia din spatele conceptului, o combinație de cântărire a produselor și viziune computerizată, funcționează cu ajutorul inteligenței artificiale. Camerele amplasate strategic pe fiecare raft asigură o dublă verificare pentru a asigura o verificare corectă la ieșire. Inteligența artificială este antrenată să recunoască fiecare produs din orice unghi, asigurând o experiență perfectă pentru clienți.

Carrefour a dezvoltat Buybye în colaborare cu start-up-ul Reckon AI, specializat în proiectarea de micromagazine dotate cu inteligență artificială.

Citeste si:
Carrefour a deschis cel de-al 57-lea hipermarket din țară
Carrefour a deschis cel de-al 57-lea hipermarket din țară
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Carrefour a lansat Carrefour BuyBye, o serie de micromagazine autonome dotate cu inteligență artificială