Lectură de un minut

26 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Carlsberg își vinde afacerea din Rusia către un cumpărător anonim

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Producătorul danez de bere Carlsberg (CARLb.CO) a anunțat vineri că a semnat un acord de vânzare a operațiunilor sale din Rusia, dar nu a menționat numele cumpărătorului și nici prețul convenit pentru tranzacție, care face obiectul unei analize extinse de reglementare din partea Moscovei.

Sursa foto: Unsplash

Separarea afacerii rusești de restul Grupului Carlsberg a fost foarte complicată, incluzând aproximativ 150 de fluxuri de lucru în cadrul funcțiilor de afaceri și investiții de peste 150 de milioane de coroane daneze în echipamente de fabricare a berii și în infrastructura IT pe piețele din afara Rusiei”, se arată pe site-ul oficial al producătorului.

Carlsberg, producătorul de bere occidental cel mai expus la Rusia, a declarat anul trecut că se așteaptă la o depreciere de aproximativ 9,9 miliarde de coroane daneze (1,45 miliarde de dolari) în urma vânzării afacerii, care a apărut ca urmare directă a invaziei din Ucraina, scrie Reuters.

Acordul de vânzare nu va avea impact asupra așteptărilor Carlsberg privind câștigurile din 2023, a precizat compania într-un comunicat.

Carlsberg a declarat în luna martie a acestui an că se aștepta să anunțe vânzarea afacerii din Rusia până în luna iunie și a mai spus că încearcă să găsească o opțiune de răscumpărare a afacerii rusești în viitor.

Un purtător de cuvânt al Carlsberg a refuzat să ofere detalii cu privire la identitatea cumpărătorului, citând procesul de aprobare în curs de desfășurare al autorităților ruse privind cesiunea companiei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Carlsberg își vinde afacerea din Rusia către un cumpărător anonim