Lectură de 2 minute

17 Apr 2024 - Știri și Noutăți

Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Grupul american International Paper (IP) a obținut un acord pentru achiziționarea companiei britanice de ambalaje DS Smith pentru 5,8 miliarde de lire sterline (6,79 miliarde de euro) printr-un schimb de acțiuni, au anunțat cele două companii.

 

Sursa foto: DS Smith

Ambele firme au precizat că tranzacția ar putea fi finalizată în trimestrul al patrulea din 2024, în urma căreia vor fi livrate 0,1285 acțiuni International Paper pentru fiecare acțiune DS Smith, evaluând fiecare acțiune DS Smith la 415 pence. La finalizarea fuziunii și ca urmare a acestui schimb de acțiuni, International Paper va controla până la 66,3% din compania combinată, iar DS Smith va deține restul de 33,7%, se arată în comunicat.

„Combinarea cu IP reprezintă o oportunitate atractivă de a crea un lider cu adevărat global în domeniul soluțiilor de ambalare sustenabile, bine poziționat pe piețele atractive și în creștere din Europa și America de Nord. Aceasta combină două afaceri concentrate și complementare”, a declarat Miles Roberts, directorul general al DS Smith.

Rezultatul tranzacției creează un lider global în domeniul soluțiilor de ambalare sustenabile, axat pe regiunile atractive și în creștere din America de Nord și Europa. De asemenea, stabilește o activitate diferențiată în domeniul ambalajelor din carton ondulat, cu aproximativ 90% din venituri provenind din ambalaje durabile pe bază de fibre. Integrarea a aproximativ 500.000-600.000 de tone de carton de ambalaj DS Smith în sistemul de fabricare IP va crește rata de integrare combinată la aproximativ 90%.

Compania combinată va avea sediul central în Memphis, Tennessee, și intenționează să înființeze un sediu central pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA) la sediul actual al DS Smith din Londra. Andrew K. Silvernail va ocupa funcția de director executiv al companiei combinate, iar Miles Roberts va rămâne în calitate de consultant pentru a oferi asistență în probleme de integrare. Ca parte a combinării, până la doi directori neexecutivi ai DS Smith vor fi invitați să se alăture consiliului de administrație al companiei combinate la încheierea tranzacției.

În 2023, DS Smith Packaging și-a extins prezența pe piața din România printr-o investiție de peste 13 milioane de euro, în fabrica sa de la Ghimbav.

Această investiție va sprijini înlocuirea continuă a materialelor plastice problematice alături de clienți, va crește capacitatea de producție cu peste 20% și va îmbunătăți semnificativ productivitatea.

Citeste si:
Studiu Danone: românii consumă tot mai multe produse pe bază de plante de la an la an 
Studiu Danone: românii consumă tot mai multe produse pe bază de plante de la an la an 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni