Lectură de 3 minute

08 Sep 2022 - Știri și Noutăți

Brico Dépôt România-Campania de finanțare “Casele bune schimbă vieţi”, la a treia ediție

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Brico Dépôt România și Fundația BricoDépôt au ajuns la cea de-a treia ediție a campaniei „Casele bune schimbă vieți” și dau startul înscrierilor la o nouă rundă de finanțare cu un buget total de 250.000 de lei, la care Brico Dépôt adaugă donații în produse din magazinele sale în valoare totală de 25.000 de lei.

Organizațiile non-guvernamentale din România pot beneficia de finanțare de până la 50.000 de lei, precum și de materiale de construcții pentru un proiect de îmbunătățire a condițiilor de locuit, a calității și siguranței vieții în comunitățile dezavantajate din România.

„Orice copil are nevoie să trăiască, să învețe și să se joace într-un spațiu sigur. Viața copiilor din comunitățile defavorizate se poate schimba dacă alegem să ne implicăm activ. Printre noi se află atâția oameni care locuiesc în camere și spații înghesuite, nesigure, fără apă curentă sau electricitate, sau cu un acoperiș șubred. Sunt familii întregi, mai ales în mediul rural, care se luptă cu dificultățile financiare și care nu au condiții decente de locuit. Pentru noi, grija față de aceste comunități rămâne una dintre prioritățile strategice, așadar vom continua să contribuim în mod activ la dezvoltarea lor, prin intermediul proiectelor Fundației noastre”, spune Adela Smeu, CEO Brico Dépôt România.

Ajunsă deja la cea de-a treia ediție a campaniei „Casele bune schimbă vieți”, Fundația BricoDépôt încurajează toate organizațiile non-guvernamentale din România care vor să aducă o schimbare pozitivă în situația locativă din comunitățile dezavantajate să aplice la programul de finanțare. Acestea pot obține până la 50.000 de lei pentru unul dintre proiectele de îmbunătățire, renovare sau construcție a locuințelor destinate oamenilor din comunități vulnerabile, alături de un aport suplimentar, în materiale de construcții.

Cei interesați își pot înscrie proiectele în perioada 6-19 septembrie, urmând ca, între 20 septembrie și 7 octombrie, să aibă loc evaluarea acestora. Pe data de 11 octombrie vor fi anunțate proiectele câștigătoare ale asociațiilor care vor primi finanțare din partea Fundației BricoDépôt.

Conform unui studiu realizat de Kingfisher și Fundaţia BricoDépôt, 50% dintre români locuiesc în case improprii - prea mici, insuficient încălzite, cu mucegai, cu acces precar la un grup sanitar sau utilități. Principalele probleme sunt zgomotul ridicat (46%), umiditatea și mucegaiul (45%), frigul excesiv (44%), lipsa canalizării și a condițiilor salubre (42%).

„Statisticile ne arată cât de mare este nevoia în comunitate și cât de fragil este echilibrul între „Casă / Acasă” și condiția noastră, a fiecăruia. O locuință nu este un simplu adăpost. O casă bună este esențială pentru viața noastră, pentru sănătate, demnitate și stare de bine și pentru speranța la o viață mai bună în viitor. Din păcate, există încă foarte mulți oameni care nu au acces la condiții decente și trăiesc în locuințe improprii, cu acces precar la utilități de bază. Radiografia este tristă și cazurile nu sunt izolate; dimpotrivă, nevoia din comunitate este foarte mare. De aceea, prin Fundația BricoDépôt încercăm să schimbăm condițiile de viață ale comunităților defavorizate și, de peste 3 ani, sperăm să facem mai mult bine, împreună”, a declarat Cătălin Mazilu, Director Operaţiuni, Brico Dépôt România şi Membru ȋn Consiliul Director al Fundaţiei BricoDépôt.

De la începutul programului “Casele bune schimbă vieţi” (2020), prin cele 15 proiecte finanțate, Fundația BricoDépôt a sprijinit peste 7.300 de beneficiari direcți și indirecți, organizațiile care au primit suport financiar din partea Fundaţiei anul trecut, fiind: Fundația Hospice Casa Speranței; Fundația pentru Copii Ronald McDonald; Fundația FARA; Fundația Bucuria Darului și Organizaţia Umanitară CONCORDIA.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Brico Dépôt România-Campania de finanțare “Casele bune schimbă vieţi”, la a treia ediție