Lectură de un minut

16 Aug 2022 - Știri și Noutăți

Avans de 5% pentru vânzările Coca Cola HBC în România, în primul semestru

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Vânzările Coca Cola HBC în România au crescut cu aproximativ 5% în volum, în primele şase luni, băuturile energizante fiind cea mai dinamică categorie, cu un avans de ordinul a două cifre, potrivit raportului financiar al companiei. În același timp, şi-au revenit și vânzările de băuturi neacidulate, stimulate de vânzările de apă.

"Suntem foarte încrezători că parteneriatele noastre strânse cu clienţii, portofoliul solid şi capacităţile angajaţilor noştri ne vor permite să continuăm să creăm valoare chiar dacă ne confruntăm cu o perioadă de incertitudine macroeconomică şi geopolitică", a declarat directorul general Zoran Bogdanovic.

Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România. Coca-Cola HBC România are sediul social în Voluntari şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Poiana Negrii.

Pierderi de 190 de milioane de euro în Rusia

Invazia Ucrainei de către Rusia a afectat serios afacerile Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA.

Retail jobs

Compania a anunțat că a suferit o lovitură de 190 de milioane de euro în prima jumătate a acestui an, din cauza costurilor asociate cu afacerile sale din Rusia, unde a încetat să mai vândă băuturi Coca-Cola ca urmare a invaziei din Ucraina, transmite Reuters.

În plus, compania listată la Londra şi la care gigantul Coca-Cola deţine o participaţie de aproximativ 21%, a raportat o scădere de 34% a profitului net, până la 153 de milioane de euro în primul semestru al acestui an.

Chiar și în aceste condiții, Coca-Cola HBC şi-a reconfirmat previziunile referitoare la un profit operaţional cuprins între 740 şi 820 milioane de euro pentru întregul an 2022.

Citeste si:
Peste 85.000 de PET-uri colectate în cadrul campaniei inițiate de Coca-Cola HBC România, Auchan și GreenPoint Management
Peste 85.000 de PET-uri colectate în cadrul campaniei inițiate de Coca-Cola HBC România, Auchan și GreenPoint Management
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Avans de 5% pentru vânzările Coca Cola HBC în România, în primul semestru