Lectură de un minut

21 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Autoritățile fiscale braziliene cer retailerului Unilever trei miliarde de euro, ca urmare a neplății impozitelor

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Unilever ar datora autorităților braziliene suma de trei miliarde de euro. Unul dintre principalii furnizori mondiali care comercializează bunuri de larg consum ar fi evitat impozitele din țară, scrie Retail Detail.

Cea mai mare creanță a retailerului, care implică peste două miliarde de euro, se referă la restructurarea sucursalei braziliene.

Între 1999 și 2004, Unilever a vândut peste o mie de mărci mici în întreaga lume. Cu toate acestea, în Brazilia, a făcut o serie de achiziții, pe care grupul alimentar le-a încorporat în Unilever Brasil în 2001. Potrivit autorităților fiscale braziliene, operațiunea nu a avut scop comercial, ci a fost înființată doar pentru evitarea impozitelor.

Inițial, instanța a decis în favoarea Unilever, dar în 2013 autoritățile fiscale au depus un nou dosar. Cererea, care se ridica inițial la jumătate de miliard de euro, a crescut acum la peste două miliarde de euro.

„Încercăm să plătim impozitele corespunzătoare asupra profiturilor pe care le realizăm și în țările în care creăm valoarea care permite aceste profituri”, a afirmat compania. Unilever nu a mai făcut niciun comentariu cu privire la procesul în curs.

În viitorul apropiat nu se așteaptă o judecată finală în acest caz, a declarat compania.

Mai mult, retailerul alimentar este implicat în mai multe procese fiscale mai mici în Brazilia, care ar putea costa compania 800 de milioane de euro. La începutul anului, gigantul FMCG a pierdut un proces cu privire la o cerere de 137 de milioane de dolari.

Citeste si:
Unilever, producătorul înghețatelor Magnum, Cornetto și Ben&Jerry's, renunță la afacerile cu înghețată. Peste 7000 de posturi, reduse la nivel mondial 
Unilever, producătorul înghețatelor Magnum, Cornetto și Ben&Jerry's, renunță la afacerile cu înghețată. Peste 7000 de posturi, reduse la nivel mondial 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Autoritățile fiscale braziliene cer retailerului Unilever trei miliarde de euro, ca urmare a neplății impozitelor