Lectură de 3 minute

04 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Austriecii de la Gebrüder Weiss vor să crească serviciul de Home Delivery pentru comenzile cargo

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Gebrüder Weiss România, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de transport și soluții logistice, mizează, în următoarea perioadă, pe atragerea a tot mai multor clienți pentru serviciul Home Delivery nișat pe livrarea la domiciliu a comenzilor tip cargo (greutate individuală de minim 25 kg), lansat în urmă cu cca. 5 ani. Astfel, focusul companiei este direcționat în principal către companii din industria bunurilor albe (en. white goods) – electrocasnice -, dar și din cea de bricolaj (DIY).

Sursa foto: Gebrüder Weiss

În ceea ce privește perspectiva Gebrüder Weiss România, pentru serviciul de livrare la domiciliu, este vizată creșterea portofoliului de clienți în mod sustenabil, fiind targetate companii pentru care contează în principal calitatea serviciului oferit. De asemenea, compania are în plan calibrarea resurselor astfel încât să poată oferi un serviciu adaptat la cerințele clienților.

În acest moment, serviciul Home Delivery este accesat, mai ales de către clienții din industria de mobilier, deoarece, prin natura volumului și a greutății bunurilor, acestea nu se pretează a fi livrate prin servicii de curierat.

Prin Home Delivery, compania gestionează livrări la nivelul întregii țări și are avantajul de a acoperi principalele nevoi și provocări pe care le ridică transportul de bunuri voluminoase pentru destinatarul final, cum ar fi nevoia ca livrarea să se facă în interiorul locuinței și să fie flexibilă.

Home Delivery a fost, chiar de la lansare, în 2018, un serviciu foarte bine primit în piață, atât de clienți, cât și de destinatarii finali. Aceștia apreciază faptul că beneficiază de livrare la locul de utilizare/ domiciliu cu doi livratori, livrări expres (24/48h) și în zilele de sâmbătă. În plus, în cadrul serviciului Home Delivery asigurăm, la cerere, și montaj, instalare, precum și gestionarea retururilor.

Viorel Leca, Director General al Gebrüder Weiss România

În ceea ce privește performanța serviciului de livrare la domiciliu, reprezentantul companiei a subliniat că, în 2022, a fost atins un volum de 128.000 de transporturi, în timp ce tonajul mărfurilor expediate prin serviciul Home Delivery s-a situat la peste 34.000 de tone (2021: 147.500 de transporturi cu o greutate totală de 33.500 de tone). Livrările au fost efectuate pe întreg teritoriul țării, prin intermediul rețelei de hub-uri logistice poziționate în mod strategic din punct de vedere geografic, și gestionate de o echipă formată din peste 70 de angajați și o flotă dedicată de aproximativ 40 de camioane.

Potrivit lui Viorel Leca, 2022 a fost caracterizat de o ușoară încetinire a livrărilor pe segmentul Home Delivery, aceasta fiind determinată mai ales de o reașezare a comerțului online. Astfel, 2020 și 2021, ani marcați de pandemia de Coronavirus, au înregistrat o creștere puternică a segmentului de comerț online, pentru ca în 2022 să se observe o reașezare a pieței și o creștere a atenției clienților în ceea ce privește achizițiile online.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Gebrüder Weiss Holding AG cu sediul în Lauterach (Austria) este o companie globală de servicii complete de logistică, cu aproximativ 8.400 de angajați și 180 de locații proprii. În exercițiul financiar recent încheiat, compania a realizat o cifră anuală de afaceri de 3 miliarde de euro (2022). Portofoliul său include soluții de transport și logistică, servicii digitale și de management al lanțului de aprovizionare. Prezentă în România din 1994, Gebrüder Weiss se bazează astăzi pe o infrastructură națională de hub-uri logistice situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța și Craiova. Filiala din Sibiu a fost extinsă în 2022 pentru a răspunde mai bine nevoilor clienților. Compania oferă clienților săi soluții de logistică inteligente și oferă servicii flexibile de distribuție prin transport rutier, feroviar, aerian și maritim.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Austriecii de la Gebrüder Weiss vor să crească serviciul de Home Delivery pentru comenzile cargo