Lectură de 3 minute

22 Jul 2022 - Știri și Noutăți

Obiectiv Ciucaş: Peste 20.000 de ambalaje nereturnabile colectate şi reciclate

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Marca de bere Ciucaş continuă, şi în acest an, misiunea de a menţine curate poienile din ţară pe care le-a amenajat şi invită consumatorii să se alăture cauzei, printr-o serie de activări de colectare a deşeurilor. Iniţiativa se înscrie în programul “Păstrează natura curată”, care face parte din agenda de sustenabilitate a companiei Ursus Breweries. Obiectivul este colectarea a peste 20.000 de ambalaje din aluminiu, ambalaje PET şi sticlă.

 

Astfel, în perioada 22 iulie – 14 august 2022, câte un aparat de colectare aluminiu şi câte două urne pentru colectarea sticlei şi ambalajelor PET vor fi amplasate în spaţiile de relaxare din Răşinari, Valea Zânelor, Lacul Noua, Valea Doftanei, Budeasa, Bucov, Haleş, Gârboavele.

Obiectivul este acela de a colecta peste 20.000 de ambalaje din aluminiu, ambalaje PET şi sticlă. Ulterior, deşeurile vor fi igienizate şi reciclate. Consumatorii care se vor alătura vor fi recompensaţi cu produse Ciucaş pentru comportamentul lor responsabil. Perioada activărilor precum şi locaţiile selectate pot fi consultate pe platforma www.bereciucas.ro.

„Un brand cu statura lui Ciucaş, cu o istorie de 130 ani în prezent, lider în piaţa de bere, poate să aducă schimbări pozitive în comunitatea din care face parte. Imaginea Ciucaş este asociată de multă vreme cu natura şi momentele de relaxare în natură. Astfel, misiunea brandului s-a conturat firesc, în direcţia dezvoltării şi protejării spaţiilor de picnic. Anul acesta, împreună cu partenerii noștri, Green Point și Can Pack, vrem să inspiram publicul larg să adopte comportamentul de colectare separată, să protejeze natura şi să păstreze zonele verzi curate”, a declarat Iulia Andreşoiu, Vicepreședinte Marketing Ursus Breweries.

Lansat în 2019, programul Ciucaș “Păstrează natura curată” face parte din agenda de sustenabilitate a Ursus Breweries, prin care 15 spaţii de relaxare din întreaga ţară, Poienile Ciucaş, au fost amenajate sau recondiţionate. Inițiativa a avut ca rezultat zone de picnic mai curate și un public larg care a îmbrăţişat faptul că natura trebuie respectată. În cifre, doar în anul 2021, au fost reciclate aproximativ 13.000 de doze aluminiu la nivel naţional.

În completarea activărilor anuale din spațiile de relaxare, strategia Ursus Breweries de sustenabilitate s-a concentrat şi pe reducerea cantităților de materiale folosite în fabricarea ambalajelor Ciucaș. Astfel, în 2021, Ciucaș a redus cantitatea de materiale folosite în cazul ambalajelor prin scăderea greutății preformelor PET, care a rezultat într-o economie de 130,8 de tone PET, scăderea greutății sticlelor nereturnabile, care a dus la o economie de 530,6 tone de sticlă, și prin înlăturarea etichetelor de pe gâtul ambalajelor PET 2,5L, care a rezultat într-o economie de 39,1 tone de hârtie.

Despre Ciucaş

Ciucaș, parte din portofoliul Ursus Breweries, este berea preferată a naturii. De 130 de ani, Ciucaș este berea făcută după legile naturii, care susține modul de viață trăit într-un spirit optimist, prețuind momentele de relaxare în armonie cu natura. Prin această susținere păstrăm intacte valorile Ciucaș și ceea ce reprezintă acesta pentru consumatorii săi. Astfel, fiecare pas pe care-l facem, fie că este vorba de comunicare, promoții sau activități, este o reflecție a ceea ce reprezintă Ciucaș: autenticitate, armonie și relaxarea în mijlocul naturii.

Despre Ursus Breweries

Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Peroni Nastro Azzurro, Kozel, Grolsch, Azuga, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry, alături de marca de cidru Kingswood. În prezent, Ursus Breweries deține 3 fabrici de bere în Brașov, Buzău și Timișoara și o mini-facilitate de producție în Cluj-Napoca. Ursus Breweries face parte din Asahi Europe & International.

Citeste si:
Ciucaș, partenerul Oktoberfest pentru al 13-lea an consecutiv
Ciucaș, partenerul Oktoberfest pentru al 13-lea an consecutiv

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Obiectiv Ciucaş: Peste 20.000 de ambalaje nereturnabile colectate şi reciclate