Lectură de 2 minute

23 Nov 2020 - Știri și Noutăți

Amazon vinde online medicamente cu prescripție în SUA, prin serviciul Amazon Pharmacy

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Gigantul online Amazon va livra medicamente clienților din Statele Unite, inclusiv medicamente eliberate pe bază de rețetă. Procedând astfel, compania lui Jeff Bezos obține o perspectivă asupra stării medicale a clienților săi, notează Retail Detail.

La doi ani de la preluarea Pillpack, farmacie online din SUA care este în prezent o filială a Amazon.com, retailerul Amazon anunță că integrează serviciul de livrare a medicamentelor în gama sa. Deja activă în Statele Unite ale Americii, Amazon Pharmacy permite clienților să comande online medicamente pentru livrare la domiciliu, atât pe website, cât și prin intermediul aplicației mobile.

Retailerul online vindea deja medicamente fără rețetă pe platformă, dar acum adaugă medicamente eliberate pe bază de rețetă, medicii având posibilitatea să introducă rețetele pacienților direct în platformă. Farmaciști calificați sunt disponibili 24/7 pentru a răspunde la orice întrebări despre medicamente, prin intermediul portalului online.

Clienții vor putea să își completeze informațiile de asigurare pe un profil securizat, să își consulte rețetele și la check-out să aleagă între diferite opțiuni de livrare și de plată. Membrii Amazon Prime vor primi reduceri la medicamente și vor putea compara prețurile, cu sau fără asigurări de sănătate și vor beneficia și de livrare gratuită.

Astfel, Amazon se apropie tot mai mult de targetul propus de a deveni un magazin ce comercializează orice fel de produs. Încă de când a izbucnit pandemia de coronavirus fondatorul Amazon Jeff Bezos și-a exprimat interesul pentru piața medicală, multimilionarul investind mult în dezvoltarea testelor pentru COVID-19.

În luna august a acestui an, Amazon a lansat și propriul său tracker de fitness, numit Halo. Acest dispozitiv permite utilizatorilor să-și calculeze și să urmărească procentul de grăsime corporală. „Pentru că tot mai mulți oameni doresc să-și facă cumpărăturile zilnice de acasă, farmacia este o adiție importantă și necesară în oferta online a Amazon”, a declarat Doug Herrington, vicepreședinte senior pentru America de Nord, despre lansare, conform TechCrunch.

Compania va obține o perspectivă fără precedent asupra vieții private a milioane de consumatori, astfel că Amazon va afla tot ce trebuie să știe despre starea de sănătate a clienților săi. Amazon Pharmacy va fi lansat doar în SUA, dar nu este exclusă extinderea ulterioară.

Se estimează că veniturile la nivel mondial din serviciile de farmacii online vor ajunge la 131 miliarde de dolari, până în 2025.

Citeste si:
Tei bate palma cu Lidl: farmacia intră în secțiunea „Parteneri” din aplicația Lidl Plus
Tei bate palma cu Lidl: farmacia intră în secțiunea „Parteneri” din aplicația Lidl Plus

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Amazon vinde online medicamente cu prescripție în SUA, prin serviciul Amazon Pharmacy