Lectură de 2 minute

22 Jul 2022 - Știri și Noutăți

Amazon dă în judecată 10.000 de administratori de grupuri de Facebook pentru recenzii false

Otilia Caloian

Abonează-te pe  

Compania americană Amazon a acuzat administratorii a peste 10.000 de grupuri de Facebook că se coordonează pentru a posta recenzii false pe rețeaua de socializare, contra unor sume de bani sau a unor produse gratuite.

Aceste grupuri ar fi recrutat membri pentru a primi stimulente pentru recenzii false pe magazinele Amazon din SUA, Marea Britanie, Germania, Franța, Japonia și alte țări, informează compania.

Totodată, Amazon a subliniat necesitatea colaborării între companii, platformele de social media și forțele de ordine pentru a proteja consumatorii din comerțul cu amănuntul, călătorii și alte sectoare de recenzii frauduloase și false. Compania Amazon are, în prezent, peste 12.000 de angajați dedicați detectării recenziilor false și a altor forme de fraudă și abuz.

Amazon a raportat către Meta peste 10.000 de grupuri de recenzii false din 2020. Meta, care deține Facebook, WhatsApp și Instagram, a eliminat mai mult de jumătate dintre aceste grupuri pentru încălcarea regulilor sale și investighează mai mulți presupuși fraudatori.

„Grupurile care solicită sau încurajează recenzii false încalcă politicile noastre și sunt eliminate. (...) Colaborăm cu Amazon în această problemă și vom continua să colaborăm în întreaga industrie pentru a aborda spam-ul și recenziile false”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta într-o declarație pentru Retail Dive.

De ani de zile, Amazon a folosit instanțele de judecată pentru a-i viza pe cei caare scriu recenzii false sau pe falșii vânzători. În 2016, gigantul comerțului electronic a dat în judecată trei comercianți pentru că ar fi împărtășit recenzii pozitive despre produsele lor prin conturi false. La începutul acestui an, compania a intentat procese împotriva AppSally și Rebatest, acuzând cele două site-uri că orchestrează postarea de recenzii frauduloase de produse în schimbul unor bunuri gratuite sau bani. Retailerul a făcut echipă și cu K.F. Beauty, Valentino și Salvatore Ferragamo și vor da în judecată presupușii vânzători de produse contrafăcute de pe platforma sa.

Pe lângă Facebook, Amazon a spus că are o echipă de anchetatori pentru a găsi scheme de analize false pe platforme precum Instagram, TikTok și Twitter și raportează constatările sale acelor companii.

„Echipele noastre opresc milioane de recenzii suspecte înainte de a fi văzute de clienți, iar acest proces merge un pas mai departe pentru a descoperi autorii care operează pe rețelele sociale”, a declarat Dharmesh Mehta, vicepreședintele Amazon pentru vânzări de servicii pentru parteneri, într-un comunicat.

Citeste si:
C&A refuză să-și mai vândă produsele pe platformele de comerț electronic. Retailerul a renunțat la colaborarea cu Amazon și Zalando 
C&A refuză să-și mai vândă produsele pe platformele de comerț electronic. Retailerul a renunțat la colaborarea cu Amazon și Zalando 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Amazon dă în judecată 10.000 de administratori de grupuri de Facebook pentru recenzii false