Lectură de un minut

28 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Amazon anunță noi reduceri de personal după concedierea a 27.000 de angajați din sectorul retail 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Andy Jassy, CEO al Amazon, acționează rapid. Pe lângă concedierea a 27.000 de angajați din sectorul de retail, compania a anunțat noi reduceri de personal în cadrul serviciului său AWS Web Service. Această divizie, care a înregistrat o creștere de 20% de la an la an în ultimul trimestru, a avut, de asemenea, o creștere de 27% în trimestrul anterior, scrie Forbes.

Sursa foto: Shutterstock

Se pare că și clienții și-au redus cheltuielile în ultimul trimestru, iar conducerea Amazon este îngrijorată de o încetinire macroeconomică. Ceea ce înseamnă că Andy Jassy și Adam Selipsky, directorul general al serviciilor Web, analizează numărul de angajați și își reduc forța de muncă pentru a raporta o profitabilitate consistentă.

Deși mulți dintre angajați își pot găsi alte locuri de muncă în domeniul lor de specialitate tehnică, acest lucru privează Amazon de contribuția lor.

Economiștii au anunțat că primele două trimestre ale anului 2023 vor fi potrivnice și vor avea un impact major asupra serviciilor web AWS. Informația arată spre companiile Google și Microsoft, care au concediat și ele angajați în diviziile lor de cloud de când conducerile lor au citit aceleași previziuni economice.

În același timp, conducerea Amazon a închis divizia Halo. Acest grup lucra la dispozitive de sănătate și fitness. Amazon a încetat să mai vândă hardware Halo pe site-ul său și va înceta să mai ofere asistență pentru aceste produse începând cu 31 iulie 2023.

Compania s-a oferit să emită rambursări pentru achizițiile recente a celor trei produse încă disponibile pe site. Cele trei produse sunt dispozitivele de urmărire pentru fitness, View și Band, precum și dispozitivul de urmărire a somnului Rise.

Aceste reduceri ale numărului total de angajați sunt suficient de semnificative încât au dus și la reduceri în departamentul de resurse umane.

Citeste si:
Telefoane noi în România: cât costă și cum arată gama proprie a HMD
Telefoane noi în România: cât costă și cum arată gama proprie a HMD
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Amazon anunță noi reduceri de personal după concedierea a 27.000 de angajați din sectorul retail