Lectură de 6 minute

18 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Alsendo, susținut de Abris, preia pachetul majoritar de acțiuni al Innoship

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Innoship și Alsendo, susținut de Abris Capital Partners, întră într-un parteneriat. Acesta va accelera tranziția Alsendo de la un broker de servicii livrare rapidă la un furnizor specializat în tehnologii avansate pentru managementul livrărilor.

Sursa foto: Alsendo/ Innoship

Abris Capital Partners, investitor de tip private equity specializat în transformarea ESG, a sprijinit Alsendo în achiziționarea unui pachet majoritar de acțiuni la Innoship, urmând că împreună cu cei patru fondatori să accelereze creșterea celui mai important furnizor specializat în tehnologii avansate pentru managementul livrărilor din Centrul și Estul Europei, se arată într-un comunicat al companiei.

La doi ani de la lansarea în piață, Innoship oferă cea mai avansată soluție de management al livrărilor folosită de peste 200 de magazine online de top, precum Yves Rocher, Studio Moderna, OLX sau Leroy Merlin, pentru care gestionează lunar peste 1,5 milioane de livrări.

Innoship va ajuta la accelerarea tranziției Alsendo, prezent deja în Polonia, Republica Cehă și Slovacia, către un furnizor specializat în tehnologii avansate pentru managementul livrărilor în toată Europa. În același timp, Innoship va beneficia de prezența regională și expertiza Alsendo pentru a susține creșterea în piețe noi. Acest parteneriat va oferi soluții pentru magazine online de orice dimensiune.

Extindere în toată Europa

Toți cei patru cofondatori Innoship vor continua să conducă și să extindă afacerea în toată Europa, în calitate de acționari și executivi, asumându-și, totodată, responsabilități suplimentare la nivelul grupului Alsendo. Cătălin Grigorescu va continua și el să susțină compania, în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al Innoship.

„Obiectivul nostru la Innoship a fost să dezvoltăm cea mai avansată tehnologie care să permită clienților gestionarea eficientă a procesului de livrare, cu impact direct în creșterea vânzărilor și îmbunătățirea experienței de cumpărare. Adopția rapidă a tehnologiei Innoship în rândul clienților ne-a depășit așteptările la nivel local, dar și în regiune”, a declarat Daniel Nicolae, Cofoundator & CEO Innoship.

Fondat în 2019, de Daniel Nicolae, Andrei Paul, Dan Ungureanu și Robert Tănase, Innoship a atras, în august 2020, o finanțare de la fondul de capital GapMinder și Cătălin Grigorescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați specializați în tehnologie din țară și din regiune. Ulterior, Abris Capital Partners, investitor de tip private equity, a achiziționat acțiunile deținute în Innoship de către GapMinder cât și de către Cătălin Grigorescu.

Vom continua să valorificăm creșterea puternică a sectorului de comerț electronic în Europa. Totodată, vom continua să investim în inovarea continuă a tehnologiilor oferite și să urmărim extinderea internațională, în timp ce susținem ascensiunea Alsendo”, a afirmat Edgar Kolesnik, partener în cadrul Abris Capital Partners.

Citeste si:
Platforma logistică tech Alsendo, susținută de Abris, achiziționează Ecolet
Platforma logistică tech Alsendo, susținută de Abris, achiziționează Ecolet

Abris Capital Partners a investit în Alsendo (anterior Apaczka) în 2020, colaborând cu echipa de management a companiei pentru extinderea afacerii în mod organic, dar și prin achiziții. Abris urmărește să consolideze, în următorii ani, cel mai mare furnizor de soluții tehnologice pentru managementul livrărilor din Europa Centrală și de Est. La începutul lunii septembrie 2022, Alsendo a achiziționat, de asemenea, pachetul majoritar și în compania Zaslat.cz, care operează în aceeași industrie în Republica Cehă și Slovacia.

”Prin acest parteneriat cu Innoship creăm soluția completă destinată companiilor de retail și eCommerce de toate dimensiunile pentru accesul la multiple opțiuni de livrare și servicii de transport de bună calitate la costuri minime”, a precizat Aleksandra Zawadzka, CFO în cadrul Alsendo.

Algoritmii avansați de machine-learning ai Innoship analizează performanța diferitelor opțiuni de livrare din regiunea relevantă împreună cu punctele de livrare ale unui retailer. Astfel, platforma alocă automat fiecare livrare curierului optim în baza mai multor indicatori de performanță, îmbunătățind considerabil experiența clienților și eficientizând costul de transport.

Innoship a fost asistat în această rundă de finanțare de societatea de avocati bpv Grigorescu Ștefănică, aflată de peste opt ani în topul celor mai valoroase firme de consultanță juridică în tranzacții în zona de tehnologie și industrii noi.

Innoship este o plarformă de management al livrărilor și funcționează ca un agregator de opțiuni de livrare, democratizând accesul retailerilor de toate dimensiunile la tehnologie avansată.

Prin intermediul platformei Innoship, comercianții își pot gestiona eficient contractele de curierat, oferind clienților mai multe opțiuni de livrare și servicii de expediere pentru o calitate substanțial mai bună la un cost minim.

Alsendo reunește mai multe soluții de tehnologie și servicii de livrare dedicate retailerilor (Apaczka.pl, Sendit.pl, Superpaczka.pl, Zaslat.cz, Innoship.com, LepszyKurier.pl și altele) operând pe piețele din Polonia, România și Republica Cehă.

O ofertă logistică extinsă, soluții adaptate nevoilor clienților, integrări cu peste 50 de platforme de comerț electronic, o ofertă SaaS care oferă soluții de livrare pe bază de abonament sau integrarea simplă a API-urilor sunt doar o parte din portofoliul amplu al Alsendo. În medie, 5 milioane de colete sunt trimise lunar în 150 de țări prin serviciile de expediere Alsendo Groups.

Abris Capital Partners este un fond independent de top de private equity, care se concentrează pe oportunități mid-market în țările din Europa Centrală, fiind fondat în 2007.

Cu un capital de investiții de aproximativ 1,3 miliarde de euro, Abris a obținut suport financiar de la multe instituții de investiții de top la nivel global, inclusiv fonduri de pensii publice și corporative, instituții financiare, companii de asigurări și fonduri de tip endowment de la universități din SUA.

GapMinder este un fond de capital de risc de 50 de milioane de euro, ce investește în companii de tehnologie create în România și Europa Centrală care cresc rapid la nivel internațional, aflate în faza de Seed sau Serie A.

Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, DruidAI, Cyscale, Soleadify, Machinations.io, Frisbo, Innoship, Cartloop. GapMinder este co-finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 - 2020.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Alsendo, susținut de Abris, preia pachetul majoritar de acțiuni al Innoship