Lectură de 2 minute

04 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Acțiunile Coca Cola sunt în scădere din cauza expunerii pe piețele din Rusia și Ucraina

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) a oprit temporar producția la fabrica sa din Kiev și a evacuat angajații după invazia Rusiei în Ucraina. Compania listată la Londra, care a văzut cum acțiunile îi scad în ultimele săptămâni din cauza expunerii în Rusia și Ucraina, și-a anulat previziunile pentru anul în curs ca urmare a conflictului, potrivit The Independent. 

Coca-Cola HBC a generat aproximativ 20% din volumele sale de vânzări și profituri în 2021 din Rusia și Ucraina. Grupul le-a spus acţionarilor că situaţia în care se află cele două țări „s-a dezvoltat în mod clar mai mult şi mai repede decât se anticipase”.

Coca-Cola HBC a spus că este „încă prea devreme” pentru a cuantifica impactul crizei și reacțiile în curs de dezvoltare ale guvernelor internaționale asupra operațiunilor companiei. Compania a spus că nu mai este prudent să ofere previziuni financiare pentru anul în curs.

„Siguranța angajaților noștri este cea mai mare prioritate a noastră. Ne vom actualiza în consecință previziunile financiare atunci când vom avea o mai mare vizibilitate asupra impactului evenimentelor din Ucraina și Rusia asupra afacerii noastre. Rămânem în contact constant cu oamenii noștri din Ucraina și Rusia și facem tot ce putem pentru a-i sprijini”, a spus compania într-un comunicat.

Producătorul de băuturi a declarat că este pregătit să utilizeze acțiuni pentru a stimula creșterea veniturilor, inclusiv creșterea prețurilor, pentru a compensa deprecierea monedei și creșterea costurilor de aprovizionare din cauza războiului. De asemenea, este gata să mute fondurile de marketing și investițiile în cheltuieli de capital pe alte piețe, a precizat compania. Acțiunile companiei au scăzut cu 4,1% la tranzacționarea timpurie.

Coca-Cola HBC a închis fabrica din Ucraina și a cerut angajaților din țară să rămână acasă, după ce Rusia a atacat Ucraina.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat joi dimineață, 24 februarie, invazia Ucrainei. Au fost raportate explozii pe întreg terirorului Ucrainei, în Kiev, Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk.

Sursa foto: Pexels

Citeste si:
Previziuni iBanFirst: Lupta împotriva inflației este departe de a se fi încheiat 
Previziuni iBanFirst: Lupta împotriva inflației este departe de a se fi încheiat 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Acțiunile Coca Cola sunt în scădere din cauza expunerii pe piețele din Rusia și Ucraina