Lectură de un minut

20 Nov 2023 - Știri și Noutăți

AB InBev, cel mai mare producător de bere din lume, nevoit să oprească producția în 4 dintre fabricile sale

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

O grevă majoră a izbucnit la patru fabrici de bere AB InBev din Belgia, după ce negocierile privind condițiile de muncă au eșuat. Printre altele, sindicatele au cerut bonusuri mai mari. Producția la cele patru fabrici de bere a fost complet oprită joi dimineață, iar o parte dintre angajații cu gulere albe s-au alăturat și ei grevei, potrivit sindicatelor. Acțiunea a izbucnit după ce sindicatele și conducerea nu au reușit să ajungă la un acord asupra unor prime mai mari și asupra unor prime suplimentare pentru turele de noapte.

Sursa foto: Unsplash

"Acționarii și managerii de la AB InBev primesc bonusuri mari. Personalul vrea să aibă parte de această plăcere", a declarat Sander Mouton, de la sindicatul ACV. De asemenea, el atrage atenția că firma face economii pe seama angajaților. Mai mult de 10 % din personal este bolnav, persoanele care se pensionează nu sunt înlocuite, iar mașinile suferă de o întreținere deficitară, spune el, scrie retaildetail.eu.

Conducerea fabricii de bere și-a exprimat regretul în legătură cu greva.

"În ciuda negocierilor în curs, o parte din personalul fabricii de bere, al centrului de distribuție și al echipei tehnice a decis să continue greva", au comentat aceștia. Săptămâna viitoare este planificată o întâlnire cu angajații în cauză. Sperăm să rezolvăm rapid această situație prin intermediul unui dialog constructiv”, au transmis reprezentanții companiei.

Luni producția a fost reluată la toate fabricile de bere, iar depozitele au redevenit, de asemenea, operaționale.

Joia și vinerea trecută, grevele au afectat diverse unități și depozite ale AB Inbev. Producția a fost reluată vineri la fabrica din Liege, dar greva s-a extins la Leuven și Hoegaarden. Fabrica de bere Bosteels din Buggenhout și toate depozitele au fost, de asemenea, în impas.

O nouă întâlnire între conducere și sindicate este programată pentru vinerea viitoare. "Trebuie să ajungem la un acord la această întâlnire", a declarat Pieter Van Der Elst, secretarul sindicatului socialist ABVV. "Dacă nu se ajunge la un acord, vor urma alte acțiuni, a citat Koldanews.

Citeste si:
Bufete de ciocolată pentru angajați: cum vor companiile își recompenseze angajații
 Bufete de ciocolată pentru angajați: cum vor companiile își recompenseze angajații
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  AB InBev, cel mai mare producător de bere din lume, nevoit să oprească producția în 4 dintre fabricile sale