"Acționarii și managerii de la AB InBev primesc bonusuri mari. Personalul vrea să aibă parte de această plăcere", a declarat Sander Mouton, de la sindicatul ACV. De asemenea, el atrage atenția că firma face economii pe seama angajaților. Mai mult de 10 % din personal este bolnav, persoanele care se pensionează nu sunt înlocuite, iar mașinile suferă de o întreținere deficitară, spune el, scrie retaildetail.eu.
Conducerea fabricii de bere și-a exprimat regretul în legătură cu greva.
"În ciuda negocierilor în curs, o parte din personalul fabricii de bere, al centrului de distribuție și al echipei tehnice a decis să continue greva", au comentat aceștia. Săptămâna viitoare este planificată o întâlnire cu angajații în cauză. Sperăm să rezolvăm rapid această situație prin intermediul unui dialog constructiv”, au transmis reprezentanții companiei.
Luni producția a fost reluată la toate fabricile de bere, iar depozitele au redevenit, de asemenea, operaționale.
Joia și vinerea trecută, grevele au afectat diverse unități și depozite ale AB Inbev. Producția a fost reluată vineri la fabrica din Liege, dar greva s-a extins la Leuven și Hoegaarden. Fabrica de bere Bosteels din Buggenhout și toate depozitele au fost, de asemenea, în impas.
O nouă întâlnire între conducere și sindicate este programată pentru vinerea viitoare. "Trebuie să ajungem la un acord la această întâlnire", a declarat Pieter Van Der Elst, secretarul sindicatului socialist ABVV. "Dacă nu se ajunge la un acord, vor urma alte acțiuni, a citat Koldanews.
Planuri de concedieri masive. Nestlé va reduce numărul de angajați
