Lectură de 2 minute

20 Jun 2022 - Știri și Noutăți

A venit vara și tot mai mulți români caută pe OLX biciclete, triciclete și rulote

Otilia Caloian

Abonează-te pe  

După pandemia care i-a ținut în case, românii vor să se bucure în această vară cât mai mult de timpul petrecut în aer liber. Potrivit datelor OLX, lider al pieței locale de anunțuri generaliste, au crescut substanțial cererile pentru biciclete, triciclete și rulote.

Datele OLX, lider al pieței locale de anunțuri generaliste, arată că, după perioada de pandemie, consumatorii aleg să profite la maximum de sezonul cald, pregătirile începând încă de luna trecută.

În sub-categoriile “Trotine - Role - Skateboard”, “Biciclete - Fitness - Suplimente” și “Camioane - Rulote - Remorci” din platforma OLX, luna mai a acestui an a adus câteva creșteri importante care demonstrează interesul sporit al consumatorilor pentru activitățile sportive, dar și pentru călătorii.

Astfel, cererea pentru trotinete și trotinete electrice a crescut cu până la 32%, iar oferta a fost, de asemenea, pe măsură – cu 25% mai mare în luna mai, spre deosebire de aprilie 2022. Valorile mărite se mențin și pentru biciclete și biciclete electrice – un plus de 14% atât pentru cererile, cât și pentru ofertele disponibile pe OLX.

Mai mult, o altă noutate o constituie oferta mare pentru rulote și autorulote – 20% creștere în mai, față de luna anterioară, raportată la o creștere de 4% a cererilor pentru acest tip de vehicule.

Pe parcursul lunii mai, topul celor mai căutate articole din aceste sub-categorii include (în funcție de numărul total al căutarilor/produs): biciclete, cu aproape 215.000 de căutări; trotinete electrice, cu 58.800 de căutări în platformă, urmate îndeaprope de trotinete, cu peste 57.000 de căutări. Consumatorii români au mai încercat să găsească și rulote (peste 41.000 de căutări), biciclete electrice (25.000 de căutări) și autorulote (10.500 de căutări).

Cât costă o autorulotă

Prețul mediu pentru o autorulotă ajunge pe OLX la 9.600 lei, iar cel pentru o rulotă la peste 6.500 lei; bicicletele și trotinetele sunt puse spre vânzare, în medie, cu 700 - 800 lei, iar cele electrice au un cost situat în jurul a 2.000 lei.

În ceea ce privește repartizarea cererilor pentru aceste articole pe teritoriul țării, luând în considerare perioada ianuarie - mai 2022, capitala conduce detașat topul cererilor pentru biciclete (64.100), triciclete (23.300), rulote (8.300) și autorulote (1.200). Următoarele locuri, cu indicatori asemănători, sunt ocupate de Timișoara - 14.830 de cereri pentru biciclete, 2.890 pentru trotinete și Cluj-Napoca - 14.820 de cereri pentru biciclete, 2.810 pentru trotinete. Pentru rulote și autorulote, topul este completat de Ilfov și Cluj-Napoca, cu o cerere care variază între 2.500 - 2.900, respectiv 500 - 600.

Pentru lunile aprilie și mai ale acestui an, în sub-categoriile “Trotine - Role - Skateboard” și “Biciclete - Fitness - Suplimente” s-au înregistrat peste 1.700 de livrări prin OLX. OLX România, parte a OLX Group, este liderul pieței locale de anunțuri generaliste, cu peste 4 milioane de anunțuri active și o medie lunară de peste 12 milioane de vizitatori, potrivit SATI.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  A venit vara și tot mai mulți români caută pe OLX biciclete, triciclete și rulote