Lectură de 3 minute

08 Oct 2023 - Știri și Noutăți

zooplus și GXO deschid un centru logistic în România

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

zooplus, platformă online destinată produselor pentru animalele de companie din Europa, și GXO Logistic, furnizor de logistică contractuală din lume, anunță modernizarea rețelei logistice bazate pe tehnologie a zooplus prin adăugarea unui nou centru de aprovizionare. Depozitul din Bor, Republica Cehă, adaugă o unitate de livrare a comenzilor cu o suprafață de 60.000 de metri pătrați și valorifică soluții avansate de automatizare. Utilizarea de către GXO a tehnologiei de ultimă generație în noul centru logistic va permite zooplus să își mărească capacitatea de livrare zilnică, să ofere clienților timpi de livrare mai rapizi și să își consolideze prezența locală puternică pe piețele europene. 

Sursa foto: zooplus/ GXO Logistics

În ultimii cinci ani, operațiunile de depozitare ale GXO pentru zooplus în Spania aproape că s-au triplat, atât în ceea ce privește diversitatea produselor, cât și volumul de livrare. Acest parteneriat de succes a pus bazele unității ultramoderne și înalt automatizate a GXO din Bor, care este capabilă să gestioneze o gamă extinsă de 14.000 de produse de hrană pentru animale de companie cat și alte articole, să pregătească circa 36 de colete pe minut și să expedieze peste 200.000 de comenzi săptămânal, susținând în mod eficient cererea tot mai mare a clienților zooplus din Europa Centrală și de Vest.

Centrul logistic din Bor gestionează întreaga gamă sortimentală a zooplus.

Pentru a respecta cele mai înalte standarde de mediu, sociale și etice ale zooplus și GXO, depozitul din Bor este certificat BREEAM și include iluminat cu LED-uri și panouri solare pentru a spori eficiența energetică. Preocuparea pentru mediu se extinde la reducerea și, în unele cazuri, la eliminarea protectiei din hârtie și plastic in interiorul coletelor. Depozitul utilizează mașini automate de stabilire a înălțimii pentru aproape 99% din cutiile de carton produse, ceea ce nu numai că reduce dimensiunile pachetelor, ci și maximizează eficiența transportului, minimizând în același timp emisiile de carbon. În plus, instalația promovează sustenabilitatea prin utilizarea unui sistem inteligent de încărcare a bateriilor și a unor procese avansate de așteptare la coadă în timpul preluarii bateriilor, reducând astfel numărul total de baterii necesare pentru echipamentele de manipulare.

Depozitul din Bor angajează aproape 200 de persoane din comunitate. Cu cea mai bună utilizare a automatizărilor avansate, unitatea nu numai că accelerează procesele de lucru, dar acordă prioritate bunăstării angajaților prin implementarea de soluții ergonomice.

Noul centru logistic din Bor și-a început deja activitatea și a fost lansat oficial printr-o ceremonie de inaugurare în prezența echipelor de conducere ale zooplus și GXO.

zooplus SE este o platformă online dedicată produselor pentru animale de companie din Europa. Înființată ca start-up german în 1999, zooplus s-a dedicat misiunii de a crea momente de fericire între animalele de companie și părinții acestora în 30 de țări europene. Gama cuprinzătoare de produse include mărci internaționale de renume, produse locale populare, precum și linii de marcă proprie exclusivă și de înaltă calitate pentru hrană animalelor de companie, accesorii, produse de îngrijire, jucării și multe altele pentru câini, pisici, păsări, hamsteri, cai și mulți alți prieteni cu și fără blană. În plus, clienții zooplus beneficiază de programe de fidelizare exclusive, de cel mai bun raport calitate-preț, de o livrare rapidă și sigură, precum și de o experiență online fără cusur, combinată cu o gamă variată de conținut interactiv și oferte comunitare.

Citeste si:
Francezii de la Groupe Atlantic deschid prima fabrică din România cu o investiție de 60 de milioane de euro
Francezii de la Groupe Atlantic deschid prima fabrică din România cu o investiție de 60 de milioane de euro

GXO Logistics este furnizor de servicii logistice contractuale dedicate din lume și beneficiază de creșterea rapidă a comerțului electronic, a automatizării și a externalizării. GXO se angajează să ofere un loc de muncă diversificat, de clasă mondială, pentru peste 130.000 de membri ai echipei în peste 970 de unități care însumează aproximativ 19 milioane de metri pătrați. Compania colaborează cu cele mai importante companii de top din lume pentru a răspunde provocărilor logistice complexe cu soluții avansate din punct de vedere tehnologic pentru lanțul de aprovizionare și comerț electronic, la scară largă și cu rapiditate. Sediul corporativ al GXO se află în Greenwich, Connecticut, SUA. Vizitați GXO.com pentru mai multe informații și conectați-vă cu GXO pe LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagram and YouTube.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  zooplus și GXO deschid un centru logistic în România