Lectură de 2 minute

07 Oct 2022 - Știri și Noutăți

„Ziua Națională a produselor agroalimentare românești”, în weekend, în toată țara

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale lansează o amplă campanie de promovare a produselor agroalimentare românești sub denumirea Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare! În perioada 8 – 10 octombrie 2022, se sărbătorește „Ziua Națională a produselor agroalimentare românești” în peste 100 târguri și evenimente organizate la nivelul întregii țări.

Sursa foto: MADR

În București, târgul va fi organizat în curtea Ministerului Agriculturii, deschiderea având loc în data de sâmbătă, 8 octombrie 2022, ora 9:00, unde vizitatorii vor putea să găsească o gamă variată de produse de calitate de la preparate din carne, lapte, produse de panificație și patiserie, legume, fructe proaspete și procesate, băuturi spirtoase și vin și până la miere, dulcețuri, expuse de producători, fermieri sau operatori economici.

De asemenea, la târgul din curtea MADR vizitatorii, întâmpinați pe acordurile Ansamblului Jidvei România, vor putea să deguste borș de pește, pregătit de bucătari pricepuți din zona Dobrogei, preparate din carne pe grătar și dulciuri. Oferta pregătită pentru consumatori include produsele atestate tradițional, după o rețetă consacrată, produse montane, precum și cele înregistrate pe scheme de calitate europene, produse certificate ecologic, din toate zonele țării.

„Produsele românești trebuie să ocupe vitrinele magazinelor şi să umple mesele consumatorilor pentru că sunt extraordinar de bune, iar producătorii noștri valoroși ştiu să le pregătească şi o fac cu mult suflet. Noi trebuie să fim stăruitori în a ne păstra tradițiile și să consumăm ceea ce produce pământul, avem un patrimoniu gastronomic extrem de bogat pe care nu trebuie să-l neglijăm. Vă îndemn pe toți să faceţi ca mine: să mâncaţi românește!”, a declarat ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea.

Alături de producători, care vor expune spre vânzare produse agroalimentare, se vor afla și reprezentanți ai Stațiunilor de Cercetare și Dezvoltare de la Mărăcineni, Voinești, Ștefănești, Valea Călugărească, Dăbuleni, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr (INCDCSZ) Braşov, care vor oferi consumatorilor fructe de sezon autohtone, vinuri din soiuri autentice, cartofi, produse apicole, dovleci și cartofi dulci, precum și multe alte produse pe care consumatorii sunt așteptați să le descopere în curtea MADR.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  „Ziua Națională a produselor agroalimentare românești”, în weekend, în toată țara