Lectură de 3 minute

08 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Ziua Îndrăgostiților, pe locul 2 în topul vânzărilor Floria.ro: buchete de flori de la 149 de lei

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Trandafirul roÈ™u rămâne cea mai populară alegere pentru Ziua ÎndrăgostiÈ›ilor, indiferent dacă este oferit într-un buchet de trandafiri sau alături de flori exotice sau mai puÈ›in obiÈ™nuite, potrivit datelor Floria.ro. Primele comenzi cu livrare pe 14 februarie sunt făcute încă din ianuarie, cu un vârf de precomenzi în săptămâna premergătoare sărbătorii, iar bugetul mediu alocat/ comandă creÈ™te cu 30% față de o zi obiÈ™nuită.

Sursa foto: Floria.ro

Trandafirii, freziile È™i hortensiile sunt preferatele clienÈ›ilor Floria, la nivelul anului trecut, fiind prezente în cele mai multe buchete comandate. Din punct de vedere cromatic, când vine vorba de Ziua ÎndrăgostiÈ›ilor, roÈ™ul rămâne vedeta, indiferent dacă vorbim de trandafiri sau de alte flori.

RoÈ™ul are un impact vizual puternic, exprimă dragostea È™i pasiunea, rămâne culoarea preferată a îndrăgostiÈ›ilor. TotuÈ™i, dacă până acum câÈ›iva ani, clienÈ›ii ne cereau buchete monocramatice cu 5 sau 7 fire de trandafiri, treptat preferinÈ›ele s-au dus către aranjamente care includ elemente exotice, trandafirii fiind aÈ™ezaÈ›i lângă orhidee sau lângă flori cu rol de filler, de tipul lisianthus sau alstroemeria. Pe lângă considerentul estetic, È›inem mereu cont È™i de durabilitatea produselor, alegem flori cu aceeaÈ™i rezistență È™i durată de viață. Este, bineînÈ›eles, o perioadă extrem de aglomerată pentru piaÈ›a de flori, încurajăm È™i insistăm pe precomenzi, astfel încât buchetul să conÈ›ină exact florile dorite È™i să ajungă exact când trebuie la destinatar.

Marina Popescu, director general Floria.ro

Cine comandă de Ziua ÎndrăgostiÈ›ilor È™i ce buget alocă?

Din punct de vedere vânzări, Ziua ÎndrăgostiÈ›ilor se află pe locul 2 în topul vânzărilor la nivel de an, după 8 martie. Numărul comenzilor creÈ™te de peste 10 ori comparativ cu o zi obiÈ™nuită. În plus, media comenzilor de flori pentru Ziua ÎndrăgostiÈ›ilor este cu 30% mai mare față de cea anuală, dar există clienÈ›i care alocă È™i câteva mii de lei pentru această ocazie.

Dacă la nivel de an, în ceea ce priveÈ™te numărul de comenzi, sexul feminin conduce detaÈ™at, peste 60% din totalul de comenzi, fiind plasate de femei, când vine vorba de Ziua ÎndrăgostiÈ›ilor, peste 90% dintre clienÈ›i sunt bărbaÈ›i.

Cel mai comandat aranjament floral pentru Ziua ÎndrăgostiÈ›ilor este „Vise Colorate”, format din minirosa roz, lisianthus mov È™i alstroemeria, urmat de buchetele de trandafiri în combinaÈ›ie cu orhidee sau hortensie. Pralinele, cărÈ›ile, eclerele, vinul sau produsele cosmetice completează comanda plasată cu ocazia Zilei ÎndrăgostiÈ›ilor.

„În general, cele mai multe comenzi, sunt pentru trandafiri fie în cutie, fie în buchete de 7-9 fire, în combinaÈ›ie cu alte flori, dar în această zi specială avem solicitări È™i pentru buchetul de 301 trandafiri”, completează Marina Popescu.

Citeste si:
Românii, pe primul loc în lume la comenzi de flori pe Glovo, de 8 martie
Românii, pe primul loc în lume la comenzi de flori pe Glovo, de 8 martie

Din punct de vedere teritorial, pe plan naÈ›ional cele mai multe comenzi de Ziua ÎndrăgostiÈ›ilor se livrează în BucureÈ™ti, Cluj, TimiÈ™oara, IaÈ™i È™i BraÈ™ov, iar pe plan internaÈ›ional în Regatul Unit al Marii Britanii, State Unite ale Americii, Italia, FranÈ›a, Spania È™i Olanda.

Florile comandate pe Floria.ro pot fi livrate oriunde în È›ară, dar È™i în străinătate, în 2-4 ore de la confirmarea comenzii. Platforma Floria.ro asigură livrare de luni până duminică, naÈ›ională È™i internaÈ›ională, discreÈ›ie totală È™i felicitare cadou gratuită.

Colecția dedicată sărbătorilor iubirii conține peste 200 de buchete și aranjamente florale, cu prețuri ce pornesc de la 149 de lei.

Floria.ro este o afacere născută din pasiunea pentru flori È™i dragostea pentru frumos, în 2010. În cei peste 13 ani, a devenit furnizorul preferat pentru sute de mii de români, asigurând un serviciu de livrare rapid, în 2-4 ore de la confirmarea comenzii, în toată È›ara. Din mai 2015, Floria este Furnizorul Oficial al Casei Regale a României pentru buchete È™i aranjamente, iar în luna mai 2019 a fost floristul oficial al vizitei papale în România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Ziua ÃŽndrăgostiÈ›ilor, pe locul 2 în topul vânzărilor Floria.ro: buchete de flori de la 149 de lei