Lectură de 2 minute

09 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Ziua Îndrăgostiților: ce flori se comandă și câți bani se cheltuiesc pe buchete?

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Primele comenzi pentru Ziua Îndrăgostiților sunt plasate în ianuarie, iar bugetul mediu/comandă crește cu 30% față de restul anului, însă unii clienți plătesc și câteva mii de lei pentru o singură comandă, potrivit datelor Floria.ro.

Primele comenzi cu livrare pe 14 februarie sunt făcute în luna ianuarie, însă pregătirea acestora începe chiar în decembrie. Alături de trandafiri, Floria.ro comandă lisianthus, minirosa, gerbera, alstroemeria, hypericum – flori ce fac parte tot mai mult din comenzile de Ziua Îndrăgostiților.

„De la an la an avem mai multe solicitări pentru 14 februarie, creșterile sunt semnificative an de an, prin urmare începem să ne pregătim din decembrie, comandând din timp de la bursele internaționale florile ce vor face parte din colecția din februarie, mai ales că tendințele din ultimii ani au arătat o diversificare în preferințele românilor. Este de remarcat și tendința de a combina cu diferite soiuri de trandafiri și flori exotice, în cromatică similară”, a precizat Marina Popescu, director general Floria.ro.

Cine comandă de Ziua Îndrăgostiților?

Dacă înainte profilul cumpărătorului era cel de young, early adaptor, din orașe mari, venituri medii sau mari, media de vârstă a crescut în cazul clienților Floria.ro. Media comenzilor de flori de Valentie's Day este cu 30% mai mare față de cea anuală, iar ca număr de clienți această ocazie este pe locul 3 în topul vânzărilor, după 1 și 8 martie.

„De altfel un sondaj făcut anul trecut cu ocazia Zilei Îndrăgostiților ne-a arătat că 77% dintre femei își doresc să primească flori de 14 februarie, fără ca ele să sărbătorească această zi” , a mai precizat Marina Popescu.

Cei care comandă flori în această perioadă sunt în proporție de 90% bărbați, care se împart în trei categorii, în funcție de comenzile pentru care optează aceștia.

Tendințe Ziua Îndrăgostiților 2022

Designerii Floria.ro spun astfel că roșul rămâne vedetă de Ziua Îndrăgostiților, indiferent dacă vorbim de trandafiri sau de alte flori. Se remarcă însă o preferință pentru buchete care includ elemente exotice, flori mai puțin obișnuite. În funcție de soi, trandafirii sunt așezați în aranjamente florale fie lângă orhidee, fie lângă flori cu rol de filler, de tipul lisianthus sau alstroemeria. O preferință ce a crescut în ultimii ani este pentru trandafirii livrați în cutie sau pentru cei criogenați, care sunt livrați într-o cupolă, amintind de scena din Frumoasa și Bestia.

Colecția dedicată sărbătorilor iubirii conține 99 de buchete și aranjamente florale, cu prețuri ce pornesc de la 149 de lei. Cel mai scump pachet este Casa plină cu flori care conține 301 trandafiri, 5 vaze pentru aceștia, o felicitare personalizată și costă 3.758 de lei.

Citeste si:
3 femei din 4 vor să primească flori de 1 și 8 martie: lalelele, freziile și zambilele, cele mai comandate
3 femei din 4 vor să primească flori de 1 și 8 martie: lalelele, freziile și zambilele, cele mai comandate

Floria.ro a aniversat în 2021 11 ani de online.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ziua Îndrăgostiților: ce flori se comandă și câți bani se cheltuiesc pe buchete?