Lectură de 4 minute

25 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Zitec: Până în 2025, ar putea fi fabricate până la 27,6 milioane de telefoane pliabile

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Zitec, companie care activează pe piața IT & digital marketing din România, prezintă tendințele cu un impact major în următorii ani în dezvoltarea aplicațiilor mobile. Printre acestea se numără tehnologiile de realitate augmentată, IoT, dar și securitatea mobilă, aplicațiile cross-platform sau cele pentru dispozitive pliabile.

Sursa foto: Unsplash

Reprezentanții Zitec au analizat o serie de trenduri care și-au făcut deja apariția în zona aplicațiilor mobile și care vor deveni tot mai populare, pe măsură ce companiile explorează noi metode și adoptă tehnologii pentru optimizarea interacțiunilor digitale pe care le oferă consumatorilor lor.

Realitatea augmentată nu este un concept nou, însă oportunitățile aduse în cadrul soluțiilor mobile sunt din ce în ce mai numeroase și mai practice, oferind clienților informații utile în timp real și o manieră unică de experimentare a produselor înainte de achiziție.

Potrivit Statista, vor exista 1,7 miliarde de utilizatori de realitate augmentată mobilă în 2024, o creștere uriașă față de cele 200 de milioane înregistrate în 2015, iar conform unui raport Deloitte Digital & Snap Inc, 71% dintre cumpărători ar face achiziții mai des dacă tehnologia AR ar fi mai utilizată.

Aplicațiile cross-platform și dispozitivele pliabile

O altă tendință este dezvoltarea de aplicații cross-platform, tot mai populară în ultimii ani, datorită eficienței de cost și timp, fiind compatibile cu mai multe platforme - Android, iOS și web - cu un singur cod sursă, un proces de testare mai simplu și timp de dezvoltare rapid.

Potrivit Zitec, a existat un interes în creștere din partea companiilor pentru tehnologia Flutter, pentru că oferă un nivel similar de UX și performanță cu aplicațiile native.Aproximativ 25% din proiectele recurente pe care divizia de aplicații mobile a Zitec le dezvoltă sunt dezvoltate în Flutter, în industrii precum fintech sau reciclare.

Altă tendință care merită urmărită este piața dispozitivelor pliabile, care ar urma să atingă 27,6 milioane de dispozitive până în 2025, conform unui studiu IDC. Utilizatorii acestor dispozitive se confruntă cu probleme în accesarea și utilizarea aplicațiilor mobile, deoarece nu sunt adaptate pentru ecranul în format extins, iar în unele cazuri, aplicația se închide în momentul în care se face trecerea de la un mod de vizualizare la altul.

Optimizarea aplicațiilor mobile pentru dispozitive pliabile va fi în focus pentru companii, fiind necesară funcționarea în ambele moduri, atât pe ecranele standard, cât și pe cele pliabile. Un ecran pliat trebuie să furnizeze informații utile într-un mod simplu și intuitiv, în vreme ce ecranul desfășurat trebuie să afișeze întregul conținut.

Citeste si:
OPPO lansează Reno12 și Reno12 Pro, noile telefoane cu funcții AI
OPPO lansează Reno12 și Reno12 Pro, noile telefoane cu funcții AI

Cererea pentru aplicații de tip IoT, în trend ascendent

În ceea ce privește avantajele aduse business-urilor, un studiu Mindshare arată o implicare a consumatorului de 2x mai mare în cazul produselor care au integrate experiențe interactive prin AR, care se bucură de o rată de conversie de 94%, conform Deloitte Digital & Snap Inc.

Cererea pentru aplicații de tip IoT este și ea într-un trend ascendent, având în vedere numărul de dispozitive conectate care va atinge 30 miliarde până în 2025, o medie de 4 dispozitive/persoană, potrivit unui studiu IoT Analytics, furnizor global de informații despre piața IoT.

Aplicațiile mobile permit configurarea și controlul dispozitivelor IoT, transmit alerte și notificări, însă potențialul acestora constă în colectarea de date și analiză în timp real pentru a oferi experiențe de utilizare hiper-personalizate.

Pe măsură ce aplicațiile mobile stochează și transmit tot mai multe date cu caracter personal, iar amenințările cibernetice continuă să crească, metodele de securitate integrate și complexe, precum criptarea biometrică, sunt în topul priorităților companiilor.

Datele sensibile pot fi accesate numai în urma decriptării folosind metodele biometrice ale dispozitivului (amprentă și recunoaștere facială), iar ștergerea unei metode de autentificare va atrage pierderea datelor din obiectul criptografic.

Zitec oferă servicii complete de dezvoltare a aplicațiilor mobile, având experiență în industrii precum retail și distribuție, logistică și transporturi, media sau fintech. Printre tehnologiile folosite de experții diviziei de Mobile se numără Swift, Kotlin și Flutter, folosite în dezvoltarea de aplicații iOS și Android pentru smartphones si tablete, aplicații pentru device-uri portabile de tip PDA, sau pentru wearables.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Zitec: Până în 2025, ar putea fi fabricate până la 27,6 milioane de telefoane pliabile