Lectură de 2 minute

28 Feb 2023 - Știri și Noutăți

Zitamine Nutrition, start-up-ul a trei români, care creează planuri personalizate de vitamine și suplimente

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Zitamine Nutrition, start-up românesc de HealthTech, anunță lansarea unei noi runde de finanțare pentru extinderea serviciului de vitamine personalizate în România și Bulgaria. În mai puțin de un an de la lansare, Zitamine a reușit să atragă atenția pieței cu serviciul său inovator de vitamine personalizate, având 33.000 de profile nutriționale create de abonați și peste 2,600 de comenzi livrate.

Sursa foto: Zitamine Nutrition

Zitamine este primul start-up de tehnologie și nutriție personalizată din România, împrumutând un model de business care funcționează cu succes de mulți ani în SUA și alte țări din vestul și nordul Europei. Compania se bazează pe cercetarea științifică și pe tehnologia de analiză a datelor pentru a oferi fiecărui client un plan personalizat de vitamine și suplimente, bazat pe nevoile nutriționale și preferințele fiecărui om.

Zitamine a dezvoltat, împreună cu o echipă de specialiști în medicină și farmacie, un chestionar cu aproximativ 50 de întrebări despre stilul de viață, obiceiuri, alimentație, alergii, obiective personale, etc. În urma completării chestionarului, un algoritm analizează răspunsurile fiecărui om și oferă pe loc recomandări personalizate pentru vitamine și suplimente naturale. În plus, pachetele sunt livrate la ușa clienților într-un ambalaj modern și sigur, cu doza zilnică personalizată pentru fiecare client.

În urma relansării cu o nouă echipă de management în octombrie 2022, Zitamine a înregistrat o creștere semnificativă de 4,5X a numărului de abonați care primesc vitamine personalizate. Această creștere arată că există o nevoie clară pe piața românească pentru servicii de suplimente personalizate.

Zitamine a primit o investiție de 500.000 de euro din partea investitorului Bogdan Georgescu, iar în urma succesului înregistrat pe piața din România, fondatorii plănuiesc extinderea anul acesta și în Bulgaria, iar ulterior în întreaga regiune. Pentru a susține extinderea în Europa de Est, Zitamine Nutrition își propune să atragă investiții în valoare de 350.000 de euro în această rundă de finanțare, deschisă atât pentru angel investors cât și pentru fonduri de Venture Capital din România și din regiune.

Zitamine este un start-up creat de 3 co-fondatori români: Alexandra Stroe, co-fondator Bookster, Iulia Ghiță, fost CEO Bookster și Emanuel Dincă, având experiență în data analysis și managementul operațiunilor la P&G și Unilever. Zitamine este primul serviciu din România care te ajută să identifici corect vitaminele și suplimentele naturale potrivite pentru tine, pe baza unui algoritm dezvoltat de medici și farmaciști. Apoi, ți le livrează acasă, în pliculețe cu doza zilnică, livrarea este gratuită oriunde în România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Zitamine Nutrition, start-up-ul a trei români, care creează planuri personalizate de vitamine și suplimente