Lectură de 2 minute

09 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Zitamine lansează un serviciu de abonamente la vitamine, după o investiție de 300.000 de euro

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Zitamine lansează un serviciu de nutriție personalizată în România, cu un abonament la vitamine alese de medici și farmaciști. Compania vrea să aibă 5.000 de clienți până la finalul anului și să lanseze businessul în Bulgaria, Grecia și Ungaria.

Recomandarea abonamentelui de vitamice este generată de un algoritm care determină profilul nutrițional al fiecărui client. Vitaminele sunt ambalate în pliculețe personalizate cu doza zilnică și sunt livrate lunar la ușa clientului.

Algoritmul Zitamine a fost dezvoltat și testat în parteneriat cu medici și farmaciști și este disponibil gratuit prin chestionarul de pe site-ul zitamine.ro.

Zitamine a fost înființat în 2021 în cadrul incubatorului Novel Ventures de către trei antreprenori: Marina Roșu, fost manager Bookster și BRD, Emanuel Dincă, fost manager la Unilever, Bilyana Beșleagă, fost manager la Bookster și Unilever.

„Viziunea noastră pentru Zitamine este să transformăm felul în care oamenii iau vitamine în zona Europei de Est”, declară Marina Roșu, cofondator Zitamine.

Zitamine vrea să se extindă în cinci țări

Până la finalul anului, compania țintește să atragă 5.000 de clienți și să extindă businessul în Bulgaria, Grecia și Ungaria. Până la finalul lui 2023, managementul își propune extinderea în alte 5 țări și un număr de 15.000 de clienți.

„Am decis să investesc în Zitamine atât pentru oportunitatea de business, cât și pentru impactul social al acestui proiect. Piața vitaminelor a explodat în ultimii ani și mă atrage faptul că Zitamine este prima companie din Europa de Est care oferă serviciul de abonament la vitamine personalizate”, spune Bogdan Georgescu, investitor în Zitamine.

După o investiție inițială de 300.000 de euro, startup-ul se pregătește pentru o nouă rundă de finanțare. Zitamine vizează atragerea unei investiții de 300.000 de euro prin care să susțină creșterea accelerată a business-ului în Europa de Est.

Citeste si:
Aportul nutrițional al alimentelor va fi etichetat diferit la nivelul Uniunii Europene 
Aportul nutrițional al alimentelor va fi etichetat diferit la nivelul Uniunii Europene 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Zitamine lansează un serviciu de abonamente la vitamine, după o investiție de 300.000 de euro