Lectură de 3 minute

01 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Zentiva vrea să lanseze noi medicamente în domeniul cardiovascular, oncologie, aparat respirator și diabet

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Grupul de companii Zentiva în România, unul dintre cei mai importanți jucători în volume pe piața totală (medicamente cu și fără prescripție) și lider în volume și în valoare al pieței de medicamente generice din România (medicamente cu prescripție, generice), a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 514,1 mil. lei în semestrul 1 din 2021. Avansul vânzărilor pentru Zentiva SA a fost de 17%, în timp ce Labormed Pharma Trading (fosta Alvogen România, acum parte din grupul de companii Zentiva în România) a raportat o evoluție de 22% pentru prima jumătate a anului versus aceeași perioadă a anului 2020. Zentiva țintește consolidarea portofoliului prin lansări ce acoperă o gamă largă de domenii terapeutice, inclusiv cardiovascular, oncologie, aparat respirator și diabet.

În prima jumătate a anului 2021, cele două fabrici ale grupului Zentiva din București, fabrica Zentiva și fabrica Labormed, și-au majorat producția cu 20% în unități galenice până la un volum de 2,2 miliarde de unități galenice.

Paracetamolul continuă să determine cea mai mare majorare a volumului de producție, ca urmare a comenzilor pentru piața internă, fiind secondat de produse pentru export ca urmare a licitațiilor câștigate pe piața germană. La exporturi, terapiile durerii și cele pentru hiperplazia benignă de prostată reprezintă cea mai mare pondere, de 47%, din toate volumele distribuite pe piețele internaționale.

Zentiva a investit 13,8 milioane de lei în producție

Compania a continuat investițiile în capacitățile industriale, alocând pentru perioada menționată 13,8 milioane de lei, tranșe aferente resurselor alocate pentru creșterea capacităților de producție.

„Distorsionările produse de pandemie sunt vizibile în diverse forme, inclusiv în evoluția consumului de medicamente pentru terapii care adresează afecțiuni frecvente, precum cele cardiovasculare și respiratorii. În perioada de la debutul pandemiei și până acum, pacienții cardiovasculari, oncologici precum și alți pacienți cu afecțiuni cronice, nu au luat constant tratamentele sau nu au putut beneficia de asistența medicală uzuală din cauza restricțiilor. Afecțiunile respiratorii uzuale de tipul răcelilor aproape că au lipsit în condiții de distanțare și restricții.

În ciuda acestui context, Grupul Zentiva învestește în dezvoltare, tehnologii de producție de ultimă generație, își adaptează și dezvoltă portofoliul cu obiectivul de a susține nevoile sistemelor de sănătate din România și Europa, prin creșterea accesului pacienților la medicamente generice de înaltă calitate. Vom continua de asemenea să ajutăm la creșterea conștientizării importanței controalelor medicale și a continuării tratamentului pentru afecțiunile cronice”, a declarat Simona Cocoș, director general Zentiva România și Republica Moldova.

În România, grupul Zentiva reunește societățile Zentiva S.A., Labormed-Pharma S.A., Labormed Pharma Trading S.R.L. (fosta Alvogen România S.R.L.), Be Well Pharma S.R.L. și Solacium Pharma S.R.L., aceasta din urmă fiind distribuitor de suplimente alimentare, dispozitive medicale și OTC. Grupul este un furnizor major de medicamente generice esențiale în cardiologie, oncologie, pneumologie, gastroenterologie, urologie, terapia durerii și pentru sistemul nervos.

În prezent, grupul Zentiva exportă din România în țări precum Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Elveția, Cehia, Rusia, Belarus și altele.

Citeste si:
Schwarz Group, proprietarul Lidl și Kaufland, investește 200 de milioane de euro în extinderea online a celor două lanțuri de magazine
Schwarz Group, proprietarul Lidl și Kaufland, investește 200 de milioane de euro în extinderea online a celor două lanțuri de magazine

În România, în cadrul grupului Zentiva sunt angajate circa 1300 de persoane, dintre care aproximativ 800 în operațiunile industriale (de producție). Compania își propune să angajeze persoane pentru a putea livra constant tratamentele necesare pacienților din România și nu numai.

Zentiva este parte a grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente generice din Europa. Grupul deține unități de producție la București, Praga și Ankleshwar. În acest moment grupul Zentiva deține două fabrici la București: fabrica Zentiva care funcționează neîntrerupt de la inaugurarea sa din 1962 și fabrica Labormed, una dintre cele mai moderne unități de producție a medicamentelor solide orale din România, rezultatul primei investiții greenfield din industria farmaceutică din țara noastră.

Grupul are două centre importante de cercetare și dezvoltare, unul la Praga și al doilea la fabrica Labormed din București. În prezent, Zentiva este unul dintre cei mai mari producători de generice de pe plan loca, în volume vândute.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Zentiva vrea să lanseze noi medicamente în domeniul cardiovascular, oncologie, aparat respirator și diabet