Lectură de un minut

28 Feb 2023 - Știri și Noutăți

Zarea cumpără 70% din pachetul de acţiuni al grupului de firme Domeniile Dealu Mare Urlaţi

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Zarea achiziţionează 70% din pachetul de acţiuni al grupului de firme DDMU (Domeniile Dealu Mare Urlaţi), fondat de familia Rădulescu. Restul pachetului de 30% din părțile sociale va rămâne în proprietatea familiei Rădulescu, Gabriel Rădulescu rămânând în continuare Director General al grupului DDMU, având în grijă podgoriile din Dealu Mare şi crama de la Urlaţi.  Activităţile de marketing, vânzări şi management financiar vor fi operate de echipa Zarea. 

Sursa foto: ZAREA/ Facebook

Cu o tradiție care începe încă din 1912, Zarea operează în categoria vinurilor spumante (brandul Zarea şi Dorato), în categoria cocktailurilor pe baza de vin (Zarea Cocktail To Go), în categoria vinului roşu dulce (Sânge de Taur), precum şi în categoriile lichioruri (Florentino) şi bitter (Carpaten).

La 31 decembrie, Zarea a încheiat anul calendaristic 2022 cu o cifră de afaceri brută de 283.3 milioane de lei, cu 13.4% mai mare faţă de anul precedent şi şi-a propus ca în anul financiar în curs, 2022-2023, să ajungă la cifra de afaceri de 300 milioane de lei.

Grupul DDMU a fost fondat de Adrian Rădulescu, în anul 2007 și dezvoltat alături de cei doi fii ai săi, Gabriel și Ștefan. Grupul DDMU operează în prezent aproximativ 100 de hectare de plantații de viță de vie în Dealu Mare (marea parte în proprietate) și o cramă.

Managementul grupului a reușit să realizeze o activitate integrată în domeniul viticol, care include: realizarea de plantații viticole noi, exploatarea de plantații mature, procesarea strugurilor (atât din producție proprie cât și din achiziții de la terți), promovarea și vânzarea de vinuri. Portofoliul grupului se evidențiază prin Pelin de Urlați și ZZPelin și prin gamele Domeniile Urlați, Saac și Incantation.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Zarea cumpără 70% din pachetul de acţiuni al grupului de firme Domeniile Dealu Mare Urlaţi