Lectură de 3 minute

13 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Zara și H&M au devenit acționari majoritari ai unei companii de reciclare textilă

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Multinaționala spaniolă de modă Inditex Group, compania-mamă a unor lanțuri de magazine cunoscute și populare precum Zara, Bershka, Pull&Bear și Massimo Dutti, a participat la o ultimă rundă de investiții în compania finlandeză specializată în reciclarea deșeurilor textile bogate în bumbac Infinited Fiber. O companie de natură circulară, în care Inditex a devenit direct acționar majoritar, rol pe care îl împarte deja cu grupul suedez de modă H&M și cu TTY Management, brațul de investiții al lui Tadashi Yanai, președinte și CEO al multinaționalei japoneze de modă și al companiei-mamă a Uniqlo, Fast Retailing.

Sursa foto: Unsplash

Inditex preia o participație în capitalul companiei circulare Infinited Fiber

Potrivit conducerii companiei finlandeze, în cadrul unei runde de investiții menite să atragă noi surse de capital pentru a finanța dezvoltarea operațiunilor Infinited Fiber și, în special, a celor care vizează extinderea producției de fibre circulare fabricate din deșeuri textile de bumbac Infinna, compania finlandeză a strâns până la un total de 40 de milioane de euro.

Fondurile au fost furnizate atât de investitorii care participau deja la capitalul său social, cât și de investitori noi, printre care se numără multinaționala spaniolă Inditex, brațul de investiții al lui Tadashi Yanai, compania TTY Management, precum și, în cazul său cu o expunere mai redusă, compania sud-coreeană Youngone, specializată în îmbrăcăminte și echipamente pentru activități în aer liber, și compania japoneză Goldwin, specializată în cazul său în proiectarea și fabricarea de echipamente sportive premium.

Toate aceste companii au contribuit împreună cu investiții de 27 de milioane de euro, care s-au adăugat la cele aproape 13 milioane de euro pe care compania le-a strâns în prima dintre cele două etape ale acestei noi runde de investiții, prima dintre ele fiind încheiată în vara anului 2023, notează fashionunited.es.

Inditex, H&M și directorul general al Fast Retailing, acționari majoritari

După ce această ultimă rundă de investiții va fi finalizată și închisă, cu 40 de milioane de euro de fonduri noi puse la dispoziția companiei pentru a încerca să își dezvolte în continuare modelul de afaceri disruptiv, potrivit conducerii sale, printre acționarii principali ai companiei se numără acum Inditex și TTY Management, precum și H&M Group. Multinaționala suedeză de modă care a început să investească în Infinited Fiber în 2019 și, după ce a condus runda de investiții din 2021, și-a demonstrat încă o dată sprijinul pentru compania circulară, participând la prima fază a acestei noi runde, finalizată, așa cum am arătat, în vara anului trecut 2023.

Pe lângă grupul H&M și această serie de noi investitori care au intrat, pentru prima dată, în capitalul Infinited Fiber prin această ultimă rundă de investiții, și alți investitori cheie și-au demonstrat încrederea în tehnologia circulară a companiei finlandeze, precum Adidas, Bestseller și Zalando. Alte nume la care s-au alăturat, de asemenea, firma finlandeză de capital de risc VTT Ventures, care a participat la prima trecere a rundei, și companiile de investiții Security Trading și Nidoco AB, în ambele cazuri participând la ambele părți ale rundei de investiții.

Infinna, o alternativă circulară la bumbacul pur

În ceea ce privește valoarea acestei investiții pentru ecosistemul de modă în ansamblu, după cum s-a menționat deja, fondurile vor fi utilizate pentru a continua să finanțeze operațiunile companiei și pentru a mări producția Infinna.

Fibra patentată de Infinited Fiber, care are capacitatea de a fi produsă în întregime din deșeuri textile bogate în bumbac și care a devenit baza modelului său de afaceri, are o serie largă și remarcabilă de caracteristici durabile și circulare, cum ar fi faptul că este biodegradabilă, nu conține microplastice și, de asemenea, este din nou reciclabilă la sfârșitul duratei sale de viață utilă.

Citeste si:
Cum să alegi haine la modă pentru diferite condiții meteorologice?
Cum să alegi haine la modă pentru diferite condiții meteorologice?

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Zara și H&M au devenit acționari majoritari ai unei companii de reciclare textilă