Lectură de un minut

01 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Zara își redeschide magazinele din Ucraina după o absență de doi ani

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Zara se pregătește să redeschidă magazinele din Ucraina pe care le-a închis rapid în urmă cu doi ani, după invazia Rusiei în țară.

Sursa foto: unsplash

Inditex, proprietarul gigantului spaniol al modei, a informat proprietarii locali că va începe să redeschidă magazinele din Ucraina la începutul lunii aprilie, adăugând că retailerul intenționează să redeschidă 50 din cele peste 80 de magazine pe care le deține în această țară.

Magazinele Zara din sud-estul Ucrainei vor rămâne închise

Cele 34 de magazine care urmează să rămână închise se află în părți din sudul și estul Ucrainei afectate direct de război, unde guvernul ucrainean a interzis operațiunile comerciale, potrivit FT.

Inditex și-a închis cele 84 de magazine din Ucraina, inclusiv mărcile Pull & Bear, Massimo Dutti și Bershka, pe 24 februarie 2022, ziua invaziei complete a Rusiei.

De atunci, a încetat să mai livreze mărfuri în această țară, dar a continuat să plătească taxele și salariile celor 1.000 de angajați ucraineni ai săi.

Inditex și-a menținut contractele de închiriere cu proprietarii în timpul închiderii magazinelor, dar nu a dezvăluit în ce condiții.

Grupul spaniol, care are aproximativ 5.700 de magazine în peste 90 de țări din întreaga lume, va redeschide treptat, începând cu 20 de magazine, inclusiv trei magazine Zara, în centre comerciale din Kiev.

Citeste si:
„Febra bumbacului” și problemele legate de sustenabilitate, pe cale să declanșeze noi scumpiri în industria modei
„Febra bumbacului” și problemele legate de sustenabilitate, pe cale să declanșeze noi scumpiri în industria modei
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Zara își redeschide magazinele din Ucraina după o absență de doi ani