Lectură de 2 minute

19 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Zalando lansează un asistent de fashion cu ajutorul ChatGPT

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Zalando, platforma online pentru fashion și lifestyle, va lansa în curând varianta beta a unui asistent de fashion susținut de ChatGPT pe aplicația și platformele web Zalando. Acest lucru îi va permite companiei să deblocheze potențialul AI generativ pentru a îmbunătăți experiența de shopping online de fashion.
 

Sursa foto: zalando

Tehnologia OpenAI, cum ar fi ChatGPT, permite clienților să pună întrebări folosind propriii termeni și cuvinte din fashion, ajutându-i să navigheze prin sortimentul extins al Zalando într-un mod mai intuitiv. Prima versiune beta a asistentului de fashion Zalando va fi disponibilă pentru un grup restrâns de clienți în această primăvară.

Cu noul asistent de fashion, clienții vor putea naviga prin sortimentul Zalando folosind propriile cuvinte sau termeni din fashion, făcând procesul mai intuitiv și mai natural.

De exemplu, dacă un client întreabă „Cu ce ar trebui să mă îmbrac pentru o nuntă la Madrid în mai?”, asistentul de fashion al Zalando poate înțelege că acesta este un eveniment formal, care este vremea în Madrid în luna mai și, prin urmare, să furnizeze o explicație scrisă, cu recomandări de îmbrăcăminte pe baza acelei întrebări.

Acest lucru ar putea fi combinat cu preferințele clienților, cum ar fi brandurile pe care le urmăresc și produsele disponibile pentru dimensiunile lor, pentru a oferi o selecție cât mai personalizată de produse.

Cu răspunsurile sale, asistentul de fashion al Zalando va oferi clienților produse relevante, permițându-le să aibă conversații continue pentru a-și rafina rezultatele. Prima versiune beta va fi activată pentru un grup selectat de clienți până în primăvară, cu asistență atât în engleză, cât și în germană și va fi disponibilă în Germania, Irlanda, Regatul Unit și Austria.

Odată cu lansarea primei versiuni a asistentului de fashion, Zalando pune bazele dezvoltării viitoare, care ar putea include, printre altele, sfaturi despre fashion și beauty sau crearea de ținute. Prin intermediul asistentului de fashion, Zalando își propune să creeze un ajutor de încredere pentru clienții săi, care include aspecte legate de confidențialitate și protecție AI, în conformitate cu angajamentul Zalando de a oferi o experiență de încredere.

Zalando este una dintre cele mai mari platforme de fashion și lifestyle online din Europa. Fondată la Berlin în 2008, compania oferă o gamă largă de articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii și beauty, la peste 51 de milioane de clienți activi din 25 de țări. Selecția de branduri internaționale include atât nume cunoscute la nivel global, cât și mărci locale.

Citeste si:
Un start-up românesc lansează roboți vocali, fluenți în 25 limbi și capabili să interacționeze natural cu clienții 
Un start-up românesc lansează roboți vocali, fluenți în 25 limbi și capabili să interacționeze natural cu clienții 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Zalando lansează un asistent de fashion cu ajutorul ChatGPT