Lectură de 5 minute

21 Jun 2022 - Știri și Noutăți

Workspace Studio extinde portofoliul de branduri premium de amenajări și mizează pe o cifră de afaceri de peste 11 milioane de euro în acest an

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Workspace Studio devine Certified Dealer al grupului MillerKnoll în România. Workspace Studio îÈ™i extinde astfel portofoliul cu aproape 20 de branduri de design È™i propune o ofertă completă de mobilier È™i soluÈ›ii de amenajări premium È™i ergonomice. Odată cu extinderea gamei, Workspace Studio va avea piese atât proiectele de pe segmentul office, cât È™i proiecte complexe din comercial È™i rezidenÈ›ial de lux. Pentru acest an, Grupul Workspace Studio mizează pe o cifră de afaceri de peste 11 milioane de euro, cu o creÈ™tere de peste 10% față de 2021.

De la debutul pandemiei, amenajările de birouri s-au schimbat considerabil, îndreptându-se spre funcÈ›ionalitate, reconversie a spaÈ›iului È™i crearea de spaÈ›ii de colaborare. TendinÈ›a se remarcă È™i în sens invers, zonele de birou din locuinÈ›e fiind mai delimitate È™i cu suprafeÈ›e mai mari. SpaÈ›ii mai mici, dar cu focus pe design È™i calitate: piese iconice È™i high-end, creÈ™terea bugetului mediu per post de lucru È™i a suprafeÈ›elor per angajat.

Procesul de revenire a angajaÈ›ilor în birouri este susÈ›inut de organizaÈ›ii prin amenajări cu calitate crescută, trend observat încă de anii trecuÈ›i. În 2022, se remarcă o creÈ™tere atât a suprafeÈ›elor alocate angajaÈ›ilor, care se traduce în spaÈ›ii mai largi È™i mai aerisite, cât È™i o înclinaÈ›ie pronunÈ›ată spre includerea în proiecte a unor pieselor de mobilier cu design premium, aÈ™a numitele piese statement.

În timp ce suprafeÈ›ele office totale au scăzut în medie cu circa 25%, amenajările au fost regândite pentru un număr mai redus de angajaÈ›i prezenÈ›i la birou, urmare a adopÈ›iei generalizate a sistemului de muncă hibrid. Astfel, suprafeÈ›ele medii alocate per angajat au crescut la 13-15 metri pătraÈ›i, față de circa 10 metri pătraÈ›i înainte de pandemie, iar bugetul mediu a ajuns la peste 1.800 euro/post de lucru, în creÈ™tere cu 20% față de 2021.

SpaÈ›iile individuale de lucru reprezintă aproximativ 40% din totalul suprafeÈ›ei de birouri, în timp ce mai mult de jumătate din suprafață este ocupată de spaÈ›iile comune, multifuncÈ›ionale. Acestea pot îndeplini atât roluri formale, cât È™i informale, cum sunt spaÈ›iile de relaxare, nelipsite în biroul anului 2022, când conceptul wellbeing este tot mai integrat în viaÈ›a angajatului.

,,Ultimii doi ani au adus o transformare majoră, cu limite tot mai estompate între spaÈ›iile în care trăim È™i lucrăm. Majoritatea proiectelor din prima parte a acestui an au avut trei caracteristici esenÈ›iale: ergonomie, design premium È™i o întrepătrundere a elementelor clasice rezidenÈ›iale în zona office, È™i a celor office în cea rezidenÈ›ială. Am amenajat birouri în locuinÈ›e È™i spaÈ›ii specifice zonei rezidenÈ›iale – biblioteci, spaÈ›ii tip living, săli dedicate activităților sportive, terase – în birourile organizaÈ›iilor. În calitate de dealer certificat MillerKnoll, putem să integrăm într-un mod foarte eficient piese de lux, cu design iconic, de la Knoll È™i Herman Miller, alături de piese de calitate cu preÈ›uri accesibile, de la HAY, Muuto È™i multe alte branduri. Iar rezultatul se traduce în spaÈ›ii spectaculoase, în care oamenii îÈ™i doresc să se afle, care îi inspiră È™i le stimulează creativitatea”, a precizat HoraÈ›iu Didea, managing partner Workspace Studio.

Design premium pe toate segmentele de piață: office, rezidențial, comercial

Workspace Studio mizează pe creÈ™terea adopÈ›iei designului de calitate toate verticalele pieÈ›ei de amenajări È™i design de interior. În acest context, compania estimează creÈ™terea ponderii proiectelor pe segmentul rezidenÈ›ial È™i comercial. Segmentul rezidenÈ›ial, care a luat amploare în ultimii doi ani alimentat de munca remote, generează în prezent 5-7% din afacerile grupului. Până la finalul anului viitor, amenajările comerciale È™i rezidenÈ›iale premium È™i de lux vor genera 10-15% din afacerile totale ale Workspace Studio.

Citeste si:
GenAI - reticență versus oportunitate: La ce se așteaptă liderii companiilor din România
GenAI - reticență versus oportunitate: La ce se așteaptă liderii companiilor din România

Cele 17 nume reunite sub umbrela MillerKnoll reprezintă peste 100 de ani de cercetare în design, fiecare aducând o perspectivă unică È™i o gamă de produse diversificat È™i versatil, cu o abordare durabilă, sustenabilă, atât pe domeniul rezidenÈ›ial, cât È™i pe segmentul office sau comercial, transmite compania.

Printre brandurile reprezentate de Workspace Studio începând din luna iunie fac parte Knoll, Muuto, maharam, Geiger, Edelman, care se alătură brandurilor Herman Miller, HAY, NoughtOne sau Framery È™i multor altora. Portofoliul Workspace Studio este astfel unul complet, cu birouri È™i scaune ergonomice, canapele, fotolii, mobilier pentru terasă È™i grădină, corpuri de iluminat, dar È™i partiÈ›ii, soluÈ›ii acustice, cabine fonice, covoare, draperii, tapet sau mobilier dedicat depozitării.

,,Există o cerere tot mai mare pe piaÈ›a din România de mobilier premium, atât pentru amenajările de birouri, cât È™i pentru cele rezidenÈ›iale. Pe segmentul B2B, acest lucru vine ca o compensare a micÈ™orării suprafeÈ›elor totale ale birourilor, pe fondul schimbărilor din piaÈ›a muncii, dar È™i a dorinÈ›ei companiilor de a-È™i readuce angajaÈ›ii la birou în spaÈ›ii atipice, atractive. Fuziunea la nivel global între două nume de referință în designul de mobilier – Knoll, respectiv Herman Miller – a contribuit la crearea unui conglomerat de branduri iconice È™i un portofoliu de produse fără egal în piaÈ›a internaÈ›ională. Pentru noi aceasta înseamnă că vom putea asigura clienÈ›ilor noÈ™tri servicii complete în amenajare, indiferent că vorbim despre amenajarea birourilor, a spaÈ›iilor comerciale sau despre segmentul rezidenÈ›ial luxury'', a adăugat HoraÈ›iu Didea, managing partner Workspace Studio.

Workspace Studio este distribuitor de mobilier de birou È™i CertifiedDealer unic al MillerKnoll în România. SoluÈ›iile de amenajări interioare propuse de Workspace Studio sunt personalizate È™i integrate, la cheie, cu accent pe ergonomie, sustenabilitate din punct de vedere financiar È™i design centrat pe oameni È™i activitățile È™i interacÈ›iunile acestora.

Grupul Workspace Studio, din care fac parte companiile Workspace Studio È™i Allspace Interiors, specializate în soluÈ›ii ergonomice de amenajare turn key a birourilor, a încheiat 2021 cu o cifră de afaceri de 10 milioane de euro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Workspace Studio extinde portofoliul de branduri premium de amenajări È™i mizează pe o cifră de afaceri de peste 11 milioane de euro în acest an