Lectură de 2 minute

01 Jul 2022 - Știri și Noutăți

Waterdrop lansează carafa filtrantă Lucy Clarity

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Waterdrop, producătorul de capsule efervescente și recipiente reutilizabile, lansează carafa de filtrat apă Lucy Clarity. Cu o capacitate de 2L, carafa Lucy Clarity înlătură impuritățile existente în apa de la robinet, reducând totodată riscul de a consuma apă care conține clor, metale grele, reziduuri de medicamente sau microplastic.

Un filtru Lucy Clarity Pad durează circa patru săptămâni și are capacitatea să filtreze 120 de L de apă. Antioxidanții din apa la pet se păstrează doar 24 de ore de la îmbuteliere, iar alcalinitatea se pierde în câteva zile. Carafa Waterdrop are un filtru din fibre de carbon activat, ce îi îmbunătățește vizibil gustul și mirosul. Un singur filtru Lucy Clarity Pad reduce consumul de plastic, înlocuind până la 240 de sticle de plastic de 500 ml. În plus, păstrează mineralele sănătoase precum calciul și magneziul.

Fabricată din sticlă borosilicată robustă, termorezistentă și rezistentă la zgârieturi și șocuri, carafa Lucy este ușor de curățat, fiind potrivită pentru toate frigiderele standard și pentru mașina de spălat vase.

110 milioane de PET-uri pe an provin de la apa îmbuteliată

La fel ca alte naționalități, românii sunt sceptici în privința apei de la robinet deoarece conține nitriți și clor, motiv pentru care preferă să cumpere apă îmbuteliată. Potrivit medicilor americani, clorul din apa de la robinet duce la apariția alergiilor alimentare, iar nitriții sunt cei mai dăunători, deoarece acumularea lor în organism reduce capacitatea celulelor de a asimila oxigenul.

Cea mai mare sursă de microplastice este chiar apa îmbuteliată în sticlele de plastic de unică folosință. Odată golite, aceste PET-uri ajung deșeuri aruncate în mediul înconjurător, punând în pericol atât sănătatea oamenilor, cât și a altor organisme vii. Un studiu realizat la nivel mondial, arată că apa îmbuteliată în toate colțurile lumii este plină de microplastic, particule mult prea mici pentru a putea fi sesizate cu ochiul liber, dar care pe termen lung pot avea efecte nociv, potrivit Agenției Naționale Oceanice și Atmosferice (NOAA).

Un studiu realizat de Reveal Marketing Research arată că 52% dintre români consideră că apa de la chiuvetă nu este în totalitate potabilă, iar consumul acesteia poate dăuna sănătăţii. Același studiu indică că 4 din 10 români (40,8%) obişnuiesc să consume cel mai des apă îmbuteliată minerală plată, iar 17,5% apă îmbuteliată minerală carbogazoasă. Potrivit ONG-urilor de mediu, în 2020, 110 milioane de PET-uri au provenit doar de la sticlele de apă consumate de români, gropile de gunoi de la marginea orașelor fiind sufocate de PET-uri.

Waterdrop este un brand fondat în 2016 de Martin Donald Murray and Henry Murray, având misiunea să încurajeze oamenii de pretutindeni să consume mai multă apă pentru o viață mai sănătoasă, longevivă și sustenabilă.

Citeste si:
Studiu Glovo România: Directori din HoReCa și retail nu se simt pregătiți în fața unei crize globale
Studiu Glovo România: Directori din HoReCa și retail nu se simt pregătiți în fața unei crize globale

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Waterdrop lansează carafa filtrantă Lucy Clarity