Lectură de un minut

22 Sep 2022 - Știri și Noutăți

Walmart vrea să angajeze 40.000 de oameni pentru perioada sărbătorilor

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Walmart, cunoscutul retailer american, a precizat că se pregătește să angajeze circa 40.000 de angajați sezonieri, dar și cu contract de full-time, ținând cont că se apropie perioada sărbătorilor. 

Sursa foto: unsplash.com

Compania angajează pe diferite poziții, inclusiv asociați sezonieri în magazine și 1.500 de șoferi de camion cu normă întreagă. Walmart și-a construit flota privată de camioane în acest an, crescând potențialul salariu pentru primul an până la 110.000 de dolari, în aprilie, scrie CNBC.

Pentru posturile din magazin, salariile au fost mărite de trei ori în decursul anului trecut, ajungând la 16,40 dolari/ oră. Anul acesta, Walmart a crescut salariul mediu al lucrătorilor din farmacie la 20 de dolari pe oră, iar în celelalte unități a ajuns la 17 dolari/ oră.

Angajările sezoniere de anul acesta sunt mai reduse, având în vedere că anul trecut, Walmart căuta aproape 150.000 de potențiali angajați.

Compania mai declară și că 50% dintre colaboratorii sezonieri vor face tranziția la contracte part sau full-time, în 2023.

Așteptările pentru sezonul de cumpărături sunt modeste, iar unele estimări prevăd doar 1% până la 3% în creșterea vânzărilor ajustată în funcție de inflație. Walmart, dar și alți comercianți au petrecut o mare parte a anului confruntându-se cu inventarul în exces și cu reduceri abrupte.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Walmart vrea să angajeze 40.000 de oameni pentru perioada sărbătorilor