Lectură de 3 minute

25 Jan 2021 - Știri și Noutăți

VTEX triplează echipa din România și investește 10 milioane de euro în regiune

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

VTEX, prima și singura soluție complet integrată  de comerț, marketplace și Order Management System (OMS) din lume, va investi 10 milioane de euro, în următorii doi ani, în dezvoltarea regiunii coordonate din România. Pentru anul în curs, VTEX are în plan investiții de peste 3 milioane de euro, în timp ce, în 2020, bugetul de investiții a fost de 1,5 milioane de dolari.

Investițiile vor fi făcute în dezvoltarea hub-ului din România, care adresează atât piața locală, cât și Polonia, Cehia, Slovacia, Bulgaria și Grecia. VTEX intenționează să extindă echipa proprie de la 15 angajați, acum, la 45, la finalul anului, să crească parteneriatele cu agenții de implementare și să susțină clienții în diverse proiecte strategice.

„Implementăm în România și în regiune cea mai complexă și completă platformă pentru comerțul online, într-o perioadă în care tot mai mulți business owners înțeleg că ecommerce este <> și marketplace-urile online fac parte din planurile lor imediate. Pe termen mediu, ne-am propus ca VTEX să fie lider de piață în România și un jucător important în regiune, primul brand la care te gândești atunci când vrei să dezvolți un business solid sau să faci trecerea eficientă și rapidă în online. Rezultatele de până acum arată că suntem cea mai bună alegere”, spune Cristi Movilă, Growth Leader, Eastern Europe @ VTEX.

În prezent, VTEX are 21 de clienți în regiunea coordonată din România. În 2021, compania estimează un portofoliu total de peste 50 de clienți în regiune.

VTEX acoperă deja toate industriile din România, având clienți cu business-uri solide în Food, Fashion, IT&C și HORECA, Pet și Home & Deco, ce au în plan extindere constantă și flexibilitatea de a evolua pe orice verticale, inclusiv marketplace-uri sau să iasă pe piața internațională.

„Pandemia a schimbat radical perspectivele și dorințele pieței și toți jucătorii din comerț au realizat cât de important este să fie și online. Mulți au intrat, în 2020, pentru prima oară în această zonă, alături de VTEX, reușind implementări extrem de rapide pe platforma VTEX, o soluție pentru viitorul comerţului, care este despre colaborare, folosirea avantajelor marketplace-ului și oferirea de experienţe inegalabile clienţilor”, spune Cristi Movilă.

Creștere de 50% a veniturilor în prima lună de operare pe VTEX

Recent, VTEX a gestionat integral migrarea pe online, în doar 4 luni, a grupului de francize fashion Peeraj, un business extrem de complex, cu un portofoliu extins de branduri – precum Emporio Armani, Skechers, Swarovski, Boggi sau OVS Kids – și prezență fizică în toată țara.

Construit de la zero, noul magazinul online a fost lansat în octombrie 2020 și, după prima lună de operare pe platforma VTEX, a înregistrat o creștere a veniturilor de 50% comparativ cu media ultimelor 6 luni.

Citeste si:
Germanii de la Dachser au bugetat investiții de peste 500 de milioane de euro, în 2024
Germanii de la Dachser au bugetat investiții de peste 500 de milioane de euro, în 2024

VTEX este prima și singura soluție complet integrată de comerț, marketplace și Order Management System (OMS), din lume, care unifică experiențele utilizatorilor pe toate canalele, într-o singură soluție completă, destinată companiilor medii și mari.

VTEX ajută companiile din retail, producție, distribuție, vânzare cu amănuntul, supermarketuri, farma și alte piețe verticale să vândă mai mult, să opereze mai eficient, să scaleze fără probleme și să livreze clientului o experiență remarcabilă. Arhitectura modernă, pe bază de microservicii, precum și expertiza solidă de afaceri și instrumentele de dezvoltare permit companiei să asigure viitorul afacerilor clienților VTEX și să îi degreveze de actualizările software. Mărci foarte importante, inclusiv Sony, Walmart, Whirlpool, Coca-Cola, Stanley Black & Decker, Samsung, Carrefour și Nestlé, și încă peste 3.000 de clienți activi în 50 de țări, au încredere că VTEX va accelera și va asigura transformarea comerțului lor.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  VTEX triplează echipa din România și investește 10 milioane de euro în regiune