Lectură de 2 minute

23 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Vodafone și Recommerce încep colectarea, reciclarea și recondiționarea smartphone-urilor, pe care le vor vinde

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Vodafone oferă clienților, începând din primăvară, asigurare, asistență și reparații pentru dispozitive și va lansa o platformă digitală pentru predarea telefoanelor care nu se mai folosesc. Clienții vor putea preda orice dispozitiv mobil nefuncțional pe care compania, în parteneriat cu Recommerce, îl va recicla sau reutiliza pentru cauze sociale și va vinde o gamă extinsă de smartphone-uri recondiționate.

„Suntem mândri să facem acest parteneriat cu Vodafone care lansează cel mai mare și cel mai avansat program de management al ciclului de viață a dispozitivelor mobile la nivel european. Suntem convinși de impactul real asupra mediului al unui astfel de parteneriat pe termen lung și, mai mult decât atât, de rolul pe care îl are în combaterea schimbărilor climatice”, a declarat Augustin Becquet, CEO al Recommerce.

Recommerce Group este un start-up-ul specializat în recondiționarea și comercializarea de smartphone-uri second hand, care vrea să cucereasă nișa pe care s-a lansat în România și să atingă o cotă de până la 3% din smartphone-urile vândute la nivel național. Francezii au cumpărat anul trecut start-up-ul local fenix.eco.

Majoritatea piețelor pe care Vodafone operează au deja servicii de predare a telefoanelor, programe buyback, dar și servicii de reparație pentru a încuraja clienții să repare sau să recicleze dispozitivele vechi.

Retail jobs

Parteneriatul anunțat cu Recommerce va include:

 • Asigurare pentru telefoanele noi cumpărate de la Vodafone, cu protecție împotriva accidentelor;

 • Opțiuni flexibile de predare sau schimbare a vechiului telefon prin intermediul unei aplicații destinate clienților Vodafone, care le va permite să primească rapid plata pentru dispozitivul predat sau, după caz, credit pentru achiziționarea unui telefon nou;

 • Servicii de reparații rapide care pot prelungi durata de viață a dispozitivelor deteriorate accidental;

  Citeste si:
  Peste 85.000 de PET-uri colectate în cadrul campaniei inițiate de Coca-Cola HBC România, Auchan și GreenPoint Management
  Peste 85.000 de PET-uri colectate în cadrul campaniei inițiate de Coca-Cola HBC România, Auchan și GreenPoint Management
 • Comercializarea unei game de telefoane de top recondiționate, pe lângă dispozitivele noi;

 • Încurajarea clienților să-și predea vechile telefoane mobile pentru reciclare sau pentru cauze sociale.

Pe lângă dispozitivele mobile, programul Vodafone de recondiționare și reutilizare a routerelor pentru internet fix și a set-top box-urilor TV, demarat în Germania, Portugalia și Spania, va fi extins și pe alte piețe, reducând impactul asupra mediului, dar și impactul financiar.

Păstrarea unui telefon pentru încă un an poate reduce impactul de CO2 cu până la 29%.[1] Achiziționarea unui smartphone recondiționat înseamnă aproximativ 50 kg mai puțin CO2, cu până la 20% mai puțin decât cantitatea produsă pentru fabricarea unui smartphone nou și elimină necesitatea extragerii a 164 kg de materii prime.[2] Pentru fiecare milion de smartphone-uri predate către Vodafone pentru recondiționare și revânzare [2], emisia a peste 50.000 de tone de CO2 poate fi evitată, potrivit unui studiu al Comitetului Economic și Social European.

Sursa foto: Facebook Vodafone

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Vodafone și Recommerce încep colectarea, reciclarea și recondiționarea smartphone-urilor, pe care le vor vinde