Lectură de 2 minute

28 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Virgil Mândru, Tohani: Interesul pentru Feteasca Neagră este tot mai mare

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Cererea pentru soiul de vin Fetească Neagră este în creștere, iar producția strugurilor premium se va majora anul acesta cu 20%, a declarat Virgil Mândru, CEO și proprietar Tohani România.

Peste 50% dintre români ar prefera vinul roșu. Când spun vin roșu, 87% dintre respondenți se gândesc la un soi românesc, iar soiul care le vine imediat în minte este Feteasca Neagră (78%), potrivit unui sondaj recent efectuat online de Tohani la nivel național, cu 366 de respondenți.

„Interesul pentru Feteasca Neagră este tot mai mare, atât pe fondul creșterii notorietății acestuia în rândul consumatorului, dar și ca urmare a creșterii calității vinului. Avem aproximativ 100 hectare dedicate acestui soi, o vie în care am investit constant în ultimii 15 ani și care oferă în fiecare an tot mai multe confirmări, atât prin etichetele premiate, cât și prin creșterea vânzărilor”, a declarat Virgil Mândru, CEO și proprietar Tohani România

Anul acesta Tohani își propune să mențină producția de Fetească Neagră la aceleași cote ca în 2020, când a depășit 1 milion de sticle de Fetească Neagră.

În ultimii ani, Tohani România a investit peste 6 milioane de euro în podgoria de Fetească Neagră, linia de vinificație dedicată și susținerea vinurilor produse din acest soi - prin marketing local și prezență internațională.

În plus, anul acesta, producția de struguri de calitate superioară este în creștere cu peste 20% față de anul precedent.

Vara aceasta, Tohani a inaugurat un nou complex de cazare, ajungând la o capacitate de acomodare a 40 de turiști. Investiția a inclus recondiționarea conacului regal și s-a ridicat la peste 5 milioane de euro. Recent a fost demarată cea de-a doua fază a investiției în enoturism, cu o valoare de 1 milion de euro.

Citeste si:
Crama Liliac a lansat Cuvée Antonia, cel mai tânăr vin al cramei
Crama Liliac a lansat Cuvée Antonia, cel mai tânăr vin al cramei
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Virgil Mândru, Tohani: Interesul pentru Feteasca Neagră este tot mai mare