Lectură de 2 minute

03 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Vinted, platforma lituaniană de haine second hand fură protagonismul magazinelor Primark la încasări

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Vinted se extinde cu viteza fulgerului pe piața britanică. În doar optsprezece luni, vânzările au crescut de opt ori, platforma lituaniană de second-hand depășind deja numărul de tranzacții (fără numerar) ale Primark.

Sursa foto: Pixabay

1 milion de tranzacții

Platforma second-hand se dezvoltă exponențial pe piața britanică, cu o creștere uimitoare de 680 % în ultimele optsprezece luni și chiar o creștere de două cifre din martie până în aprilie în ceea ce privește numărul de tranzacții (de la 900.000 la un milion). Acestea sunt concluziile unei analize realizate de specialistul în date CACI, care a comparat cheltuielile pentru 300 de mărci din Regatul Unit, potrivit retaildetail.eu.

Prin urmare, Vinted reduce distanța față de Primark, în ciuda popularității sale pe piața britanică. Dacă se iau în considerare doar plățile electronice, Vinted a depășit Primark chiar și în martie și aprilie. O notă secundară importantă în acest sens este, totuși, că numărul plăților în numerar efectuate la lanțul de magazine bugetare (care nu sunt incluse în sondaj) nu trebuie subestimat.

Consumatori mai înstăriți

Potrivit raportului, aceste rezultate arată importanța tot mai mare a modei second-hand ca fiind o alegere mai durabilă și mai puțin costisitoare. Vinted a derulat recent campanii publicitare în Marea Britanie și a colaborat cu canale de televiziune, dar este de remarcat faptul că platforma second-hand atrage, de asemenea, consumatori din ce în ce mai înstăriți.

În plus, având în vedere că Vinted are un "ecosistem puternic" și un grad ridicat de implicare a clienților, cercetătorii se întreabă dacă platforma va dori acum să atragă produse mai scumpe sau să încurajeze clienții să cumpere mai multe articole deodată.

Cargus devine partener Vinted

Recent, Vinted a încheiat un parteneriat cu Cargus România. Prin intermediul acestui parteneriat Cargus oferă companiei Vinted o suită complexă de servicii de curierat: livrare colete din România în Polonia, din Polonia în România, dar și pe piața internă, de la consumator la consumator. Utilizatorii vor putea accesa întreaga rețea Cargus SHIP & GO de aproximativ 3.000 de puncte fixe și lockere din România pentru predarea, ridicarea și returnarea unui colet.

Vinted se alătură unui portofoliu de clienți internaționali din zona de e-Commerce și markeplace-uri importante, cărora Cargus le oferă o gamă completă de servicii de curierat.

De asemenea, Cargus a pus în funcțiune o facilitate cross-dock care eficientizează operațiunile de expediere, oferă o capacitate maximă de peste 15 milioane de colete pe an și un interval de livrare de 24 - 72 de ore, în funcție de situație.

Citeste si:
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Vinted, platforma lituaniană de haine second hand fură protagonismul magazinelor Primark la încasări