Lectură de un minut

17 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Villa Vinèa lansează Rosé Celést Brut 2019, primul spumant rosé al cramei

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Crama transilvăneană Villa Vinèa anunță lansarea Rosé Celést Brut 2019, primul spumant rosé din portofoliul său. Vinul realizat integral din struguri Pinot Noir se alătură în gamă vinului Cuvée Celést.

Rosé Celést Brut 2019 vine ca un răspuns la tendinÈ›ele pieÈ›ei de vinuri, în care consumatorii cumpără spumante rosé, È™i este conceput ca un produs ce se adresează unui segment de piață tânăr.

Cel mai nou vin al cramei Villa Vinèa este realizat prin metoda tradiÈ›ională, franÈ›uzească, de producÈ›ie a È™ampaniei. Fermentarea sa a avut loc în sticlă, timp de 18 luni, iar degorjarea s-a realizat în octombrie 2021.

Rosé Celést Brut 2019 este disponibil în magazinele proprii Villa Vinèa, online, pe www.villavinea.com È™i în wine shopurile specializate, începând de la 55 de Lei / sticlă.

Villa Vinea investeÈ™te între 1,2 È™i 1,5 milioane de euro în dezvoltarea cramei din judeÈ›ul MureÈ™ cu 600 de metri pătraÈ›i È™i două zone de degustare, urmând ca producÈ›ia de vin să crească cu 30% în următorii doi-trei ani.

Crama Villa Vinèa a fost fondată în 2004, în Valea Târnavelor, de către Heiner Oberrauch, proprietarul Salewa Group, care include branduri precum Oberalp, Salewa Sport, Pomoca, Wild Country etc. Cu o suprafață de 70 de hectare, pe care sunt cultivate soiuri locale È™i internaÈ›ionale de struguri - Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürztraminer, Pinot Noir, Merlot È™i Kerner -, compania produce în prezent 20 de vinuri, grupate în 3 game: Premium, Selection È™i Classic. ProducÈ›ia anuală Villa Vinèa este de aproximativ 250.000 de litri.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Villa Vinèa lansează Rosé Celést Brut 2019, primul spumant rosé al cramei