Lectură de un minut

16 Jan 2023 - Știri și Noutăți

VIDEO |Carrefour a dat startul testării unui robot care livrează comenzile online

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Carrefour a dat startul testelor unui robot autonom care să livreze comenzile online de mici dimensiuni. Testarea are loc în Zaventem, un sat de lângă Bruxelles. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Belgia este prima țară din Europa în care retailerul dă startul unei asemenea testări. În localitatea aleasă, lucrează 9.000 de oameni, iar testele vor dura până la finalul primăverii, scrie RetailDetail.eu.

Angajații din zonă pot plasa comenzi începând cu această săptămână, alegând din 500 de produse Carrefour disponibile pentru livrare. Ei vor găsi o gamă de produse personalizată pentru locație: de la fructe proaspăt tăiate și prăjituri pentru micul dejun, salate, preparate sănătoase și sandvișuri pregătite zilnic la fața locului, într-un atelier, până la gustări sărate sau dulci de după-amiază.

Vezi și: „Marcel”, robotul care corectează prețurile din Carrefour

Dacă acest prim test reușește, va urma un test într-o localitate mai mare. Pentru început, Carrefour intenționează să implementeze serviciul în orașe mari precum Anvers, Bruxelles, Gent și Liège.

Dacă planul va funcționa, robotul va putea face livrări în circa 15 minute către clienți.

Robotul este dotat cu opt camere și senzori, care au pre-mapate caracteristicile zonei de livrare, putând fi vizibil datorită luminilor instalate.

Sursa Video: YouTube

Citeste si:
Primele declarații ale reprezentanților Carrefour în urma protestelor. Ce le oferă retailerul angajaților 
Primele declarații ale reprezentanților Carrefour în urma protestelor. Ce le oferă retailerul angajaților 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  VIDEO |Carrefour a dat startul testării unui robot care livrează comenzile online