Lectură de 3 minute

22 Nov 2022 - Știri și Noutăți

Vești bune pentru agricultura românească: Holde Agri Invest raportează venituri de 86,5 milioane de lei în primele nouă luni din 2022

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Holde Agri Invest SA, o companie românească care exploatează terenuri agricole, raportează venituri de 86,5 milioane de lei în primele nouă luni din 2022, în creștere cu 84% față de aceeași perioadă a anului trecut. În primele nouă luni ale anului, compania a exploatat o suprafață totală de 12.300 de hectare, o creștere cu 45%, din care 2.005 hectare au fost cultivate în regim ecologic.

Sursa foto: Pixabay.com

Pentru Holde a fost un an în care modelul nostru și-a dovedit avantajele, fermele noastre au înregistrat recolte bune și am reușit să beneficiem de prețurile mari. În ceea ce privește profitul înregistrat în primele nouă luni ale anului, de 0,4 milioane de lei, trebuie avut în vedere că acesta este influențat de volumul recoltei anului agricol 2021-2022 rămas nevalorificat la 30 septembrie 2022. Astfel, la nivel de profit, ne așteptăm să încheiem anul cu un rezultat net cuprins între 12-15 milioane de lei, peste rezultatul de 8,8 milioane de lei din BVC-ul aprobat în luna aprilie.

Liviu Zăgan, Director General Holde Agri Invest

În primele nouă luni ale anului, Holde Agri Invest a derulat investiții în valoare totală de 26,8 milioane de lei, finanțate din surse proprii și capital împrumutat, în modernizarea fermelor existente și lărgirea suprafețelor exploatate. Acestea au inclus finalizarea achiziționării fermei Conțești din județul Dâmbovița, cu o suprafață totală de 2.100 de ha de teren și care a devenit cel de-al patrulea nucleu Holde, după Roșiori, Videle și Frumușani, precum și achiziționarea de utilaje de ultimă generație, extinderea sistemului de irigații la ferma Frumușani, de la 125 la 275 de ha și mărirea capacității de depozitare de la Călinești, de la 10.000 la 15.000 de tone.

Retail jobs

În plus, în luna august a acestui an, Holde a demarat lucrările la cel de-al doilea siloz al companiei, în cadrul fermei Frumușani, care va avea o capacitate totală de 10.000 de tone.

Pe lângă activitatea operațională, în primele nouă luni din 2022, conducerea Holde a fost implicată și în pregătirea unei noi runde de majorare a capitalului social. Operațiunea s-a desfășurat în două etape, în perioada iunie-august, iar în urma acesteia au fost atrase aproximativ 21 de milioane de lei de la investitori, capital care va fi utilizat pentru achiziționarea de noi ferme și modernizarea celor existente.

În ceea ce privește planurile pentru anul viitor, obiectivul nostru este să ajungem să exploatăm o suprafață de peste 15.000 de ha. Însă, totul va depinde de finalizarea contractelor de achiziție de ferme ce se află în desfășurare, precum și de contextul economic, care sperăm că va fi mai puțin impredictibil și lipsit de evenimente nefericite.

Iulian Cîrciumaru, Președinte al Consiliului de Administrație al Holde Agri Invest

Citeste si:
Schimbarea pardoselilor, un trend în 2022: WeMat, creștere cu 13,5% față de 2021
Schimbarea pardoselilor, un trend în 2022: WeMat, creștere cu 13,5% față de 2021

Acțiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 1 octombrie 2020 și se tranzacționează sub simbolul bursier HAI. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 145 milioane de lei.

Holde Agri Invest este o companie inițiată de un grup de antreprenori români având ca obiectiv dezvoltarea acesteia pentru a deveni lider în domeniul agriculturii din România. Înființată în 2018, compania exploatează aproximativ 12.000 de hectare de teren, organizate în patru nuclee - ferma Roșiori situată în Roșiori de Vede (județul Teleorman), Frumușani (județul Călărași), Videle (județul Teleorman) și Conțești (județul Dâmbovița).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Vești bune pentru agricultura românească: Holde Agri Invest raportează venituri de 86,5 milioane de lei în primele nouă luni din 2022