Lectură de 3 minute

22 Nov 2022 - Știri și Noutăți

Vești bune pentru agricultura românească: Holde Agri Invest raportează venituri de 86,5 milioane de lei în primele nouă luni din 2022

Cristina Marin

Abonează-te pe  

Holde Agri Invest SA, o companie românească care exploatează terenuri agricole, raportează venituri de 86,5 milioane de lei în primele nouă luni din 2022, în creÈ™tere cu 84% față de aceeaÈ™i perioadă a anului trecut. În primele nouă luni ale anului, compania a exploatat o suprafață totală de 12.300 de hectare, o creÈ™tere cu 45%, din care 2.005 hectare au fost cultivate în regim ecologic.

Sursa foto: Pixabay.com

Pentru Holde a fost un an în care modelul nostru È™i-a dovedit avantajele, fermele noastre au înregistrat recolte bune È™i am reuÈ™it să beneficiem de preÈ›urile mari. În ceea ce priveÈ™te profitul înregistrat în primele nouă luni ale anului, de 0,4 milioane de lei, trebuie avut în vedere că acesta este influenÈ›at de volumul recoltei anului agricol 2021-2022 rămas nevalorificat la 30 septembrie 2022. Astfel, la nivel de profit, ne aÈ™teptăm să încheiem anul cu un rezultat net cuprins între 12-15 milioane de lei, peste rezultatul de 8,8 milioane de lei din BVC-ul aprobat în luna aprilie.

Liviu Zăgan, Director General Holde Agri Invest

În primele nouă luni ale anului, Holde Agri Invest a derulat investiÈ›ii în valoare totală de 26,8 milioane de lei, finanÈ›ate din surse proprii È™i capital împrumutat, în modernizarea fermelor existente È™i lărgirea suprafeÈ›elor exploatate. Acestea au inclus finalizarea achiziÈ›ionării fermei ConÈ›eÈ™ti din judeÈ›ul DâmboviÈ›a, cu o suprafață totală de 2.100 de ha de teren È™i care a devenit cel de-al patrulea nucleu Holde, după RoÈ™iori, Videle È™i FrumuÈ™ani, precum È™i achiziÈ›ionarea de utilaje de ultimă generaÈ›ie, extinderea sistemului de irigaÈ›ii la ferma FrumuÈ™ani, de la 125 la 275 de ha È™i mărirea capacității de depozitare de la CălineÈ™ti, de la 10.000 la 15.000 de tone.

În plus, în luna august a acestui an, Holde a demarat lucrările la cel de-al doilea siloz al companiei, în cadrul fermei FrumuÈ™ani, care va avea o capacitate totală de 10.000 de tone.

Pe lângă activitatea operaÈ›ională, în primele nouă luni din 2022, conducerea Holde a fost implicată È™i în pregătirea unei noi runde de majorare a capitalului social. OperaÈ›iunea s-a desfășurat în două etape, în perioada iunie-august, iar în urma acesteia au fost atrase aproximativ 21 de milioane de lei de la investitori, capital care va fi utilizat pentru achiziÈ›ionarea de noi ferme È™i modernizarea celor existente.

În ceea ce priveÈ™te planurile pentru anul viitor, obiectivul nostru este să ajungem să exploatăm o suprafață de peste 15.000 de ha. Însă, totul va depinde de finalizarea contractelor de achiziÈ›ie de ferme ce se află în desfășurare, precum È™i de contextul economic, care sperăm că va fi mai puÈ›in impredictibil È™i lipsit de evenimente nefericite.

Iulian Cîrciumaru, PreÈ™edinte al Consiliului de AdministraÈ›ie al Holde Agri Invest

Citeste si:
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024

AcÈ›iunile Holde Agri Invest sunt listate pe piaÈ›a AeRO a Bursei de Valori BucureÈ™ti din data de 1 octombrie 2020 È™i se tranzacÈ›ionează sub simbolul bursier HAI. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 145 milioane de lei.

Holde Agri Invest este o companie iniÈ›iată de un grup de antreprenori români având ca obiectiv dezvoltarea acesteia pentru a deveni lider în domeniul agriculturii din România. ÎnfiinÈ›ată în 2018, compania exploatează aproximativ 12.000 de hectare de teren, organizate în patru nuclee - ferma RoÈ™iori situată în RoÈ™iori de Vede (judeÈ›ul Teleorman), FrumuÈ™ani (judeÈ›ul CălăraÈ™i), Videle (judeÈ›ul Teleorman) È™i ConÈ›eÈ™ti (judeÈ›ul DâmboviÈ›a).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  VeÈ™ti bune pentru agricultura românească: Holde Agri Invest raportează venituri de 86,5 milioane de lei în primele nouă luni din 2022