Lectură de 2 minute

02 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Vești bune pentru vegani: brandul Beyond Meat vine în România cu burgeri, chiftele și cârnați din carne plant-based

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Nordic Food, parte a grupului de firme Nordic Group, anunță un nou brand din portofoliul companiei: Beyond Meat, o companie de top care oferă produse din carne plant-based. 

Sursa foto: Beyond Meat

Începând cu luna noiembrie 2023, românii pot savura produsele plant-based din gama Beyond Meat, precum Beyond Burger, Beyond Sausage, Beyond Mince și Beyond Meatballs. Produsele Beyond Meat sunt disponibile în comerțul modern, inclusiv în: hypermarket, supermarket, cash & carry, retail online (ex. Auchan, Selgros, Freshful), în comerțul tradițional, Food Service, în lanțuri de burgeri (cum ar fi Submarine Burger), cât și în locații specializate în vânzarea burgerilor (Food Trucks).

Fondată în El Segundo, California, în 2009, compania Beyond Meat are produse care oferă același gust și textură precum produsele din carne. Trecând de la carnea de origine animală la proteina plant-based, puteam avea un impact pozitiv asupra a patru aspecte de importanță globală: sănătatea, schimbările climatice, constrângerile legate de resursele naturale și fauna planetei.

Beyond Burger este un burger care arată, se gătește și satisface consumatorul la fel de mult ca un burger din carne de vită, dar e de fapt plant-based. Potrivit cercetării Life Cycle Assessement a Universității din Michigan, pentru a produce un burger Beyond Meat, se consumă cu 99% mai puțină apă, cu 90% mai puține emisii de gaze cu efect de seră, cu aproape 50% mai puțină energie și cu 93% mai puțin teren, în comparație cu producția tradițională de carne.

Nordic Food e parte a grupului de companii Nordic Group, care, încă din 1991, își propune să le ofere consumatorilor din România tot ce este mai bun. Nordic Group, unul dintre cei mai cunoscuți jucători din domeniul distribuției de produse alimentare premium în România, are o cifră de afaceri de 72 de milioane de euro, peste 100 de branduri în portofoliu și circa 1.950 de produse.

Citeste si:
România va putea exporta ovine și carne de ovine în Algeria
România va putea exporta ovine și carne de ovine în Algeria

Beyond Meat este o companie în domeniul producției de carne pe bază de plante, oferind o gamă de produse revoluționare plant-based. Fondată în 2009, produsele Beyond Meat sunt create pentru a avea același gust și textură precum carnea de origine animală, oferind în același timp anumite beneficii pentru mediu. Până în iunie 2023, produsele brandului Beyond Meat erau disponibile în aproximativ 190.000 de puncte de vânzare cu amănuntul și în industria alimentară din peste 75 de țări din întreaga lume.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Vești bune pentru vegani: brandul Beyond Meat vine în România cu burgeri, chiftele și cârnați din carne plant-based