Lectură de 2 minute

10 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Veniturile înregistrate de Auchan, în 2022: efectele războiului și ale crizei energetice

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Auchan Retail, divizia care se ocupă de lanțurile de magazine Auchan la nivel global, raportează o creștere a veniturilor din vânzări de 7.7% față de anul 2021. Practic, cifrele ajung la un total de 32,8 miliarde de euro.

Sursa foto: Shutterstock.com

Auchan Retail menționează faptul că această creștere a fost semnalată în toate țările unde se desfășoară operațiunile Auchan Retail, cu excepția Ucrainei.

Cazul Franței iese în evidență în cifrele prezentate, cu o creștere de la an la an de 1,7% a veniturilor raportate, totalul acestora ridicându-se le 16,6 miliarde euro. Performanța, în acest caz, a fost generată în special de hipermarketuri, care au realizat o creștere de la an la an de 2,4%. Modernizarea spațiilor comerciale, dar și digitalizarea caselor de marcat au dus la această creștere.

În plus, în Franța, Auchan a câștigat în 2022 nu mai puțin de 250.000 de clienți "pierduți" în anul anterior.

Totodată, se observă o performanță bună a tuturor țărilor din zona de vest a Europei, acestea (cu excepția Franței) raportând o creștere a veniturilor de 5,2%, ce totalizează 6,3 miliarde euro.

Auchan Retail în România

În România, Auchan observă o prezență bună a consumatorilor în magazinele din rețea, în special în contextul introducerii conceptului multi-format. Un număr de 273 de magazine au făcut trecerea către formatul oferit de retailer în stațiile Petrom.

Cu referire la Ucraina, Auchan Retail plănuiește unele redeschideri, cu atenție specială pe magazinul din Odesa, distrus la începutul războiului, dar care va reveni în luna martie 2023.

Nu în ultimul rând, rezultatele se referă și la piața din Rusia, unde grupul subliniază faptul că operează în acord cu termenii sancțiunilor internaționale și unde observă o scădere a traficului de consumatori începând din trimestrul al doilea din 2022.

Citeste si:
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Veniturile înregistrate de Auchan, în 2022: efectele războiului și ale crizei energetice