Lectură de 2 minute

30 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Venituri Zitec de peste 30 de milioane de euro, în 2023: care sunt noii clienți ai companiei

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Zitec, companie în domeniul IT și soluții de transformare digitală din România, înregistrează o cifră de afaceri consolidată de 30 de milioane de euro în 2023. În comparație cu estimarea Gartner privind evoluția serviciilor de IT pentru 2023, de doar 7.3%, iar pentru software de 12.9%, Zitec a înregistrat o creștere organică a veniturilor de 15%, remarcându-se ca un partener de servicii software de încredere pentru clienți din peste 30 de țări. 
 

Sursa foto: Pixabay

Grupul de firme Zitec a reușit să înregistreze aceasta creștere într-un an marcat de un ritm de expansiune scăzut pentru companiile din sectorul IT, pe fundalul unor turbulențe puternice în mai toate economiile puternice ale lumii și o scădere substanțială a cererii de servicii IT față de perioada pandemiei.

Evoluția generală a industriei IT în 2023 a venit cu numeroase provocări, între care rata inflației foarte ridicată, atingând aproximativ 10% în România, dar și neașteptata decizie a guvernului de a elimina scutirile fiscale pentru angajații din IT (afectând peste 80% din lucrătorii din IT cu contract de muncă

Creșterea Zitec se bazează în special pe următoarele divizii din cadrul companiei:

  • Zitec Managed Services, care include și servicii DevOps a crescut cu 90% în 2023.
  • Security and Data Privacy a înregistrat în 2023 un avans al cifrei de afaceri de 70%,
  • Diviziile de Software Development Services pentru domeniile eCommerce și Logistică au înregistrat creșteri de 45%, respectiv 26%.
  • Cloud Services a raportat o creștere de 30% a cifrei de afaceri în 2023

În 2023 Zitec și-a dezvoltat în continuare portofoliul, atât pe plan local cât și internațional. Astfel, între noii clienți Zitec se număra companii internaționale precum Quipu GmbH (Procredit Bank AG), Tomra Systems ASA, Car ‘N Motion, dar și firme locale de prestigiu, cum ar fi Zentiva, US Food Network (KFC), Aquila sau Philips Romania.

Zitec este lider în servicii de dezvoltare de software end-to-end în România și partener de încredere pentru transformarea digitală a multinaționalelor europene din peste 30 de țări. Echipele Zitec au livrat mai bine de jumătate de milion de servicii personalizate de dezvoltare de produs, alături de 750 de proiecte digitale end-to-end, pentru clienți precum Decathlon, eMag, Leroy Merlin, Sameday, Tazz, Token.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Venituri Zitec de peste 30 de milioane de euro, în 2023: care sunt noii clienți ai companiei