Lectură de 2 minute

17 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Vânzările de sisteme de alarmă cresc cu până la 30% în 2021, după un avans de 40% anul trecut

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Vânzările de sisteme de alarmă au crescut semnificativ anul trecut, urcând cu 40%, pe fondul unei cereri în creÈ™tere, atât în zona de sisteme profesionale, cât È™i rezidenÈ›iale, potrivit unei analize Atu Tech, un magazin online de sisteme de securitate din România.

„Odată cu dezvoltările tehnologice, cu îmbunătățirile de software È™i, implicit, cu uÈ™urarea interfeÈ›elor de operare, românii optează pentru instalarea unui sistem de alarmă user-friendly. Una dintre specificaÈ›iile principale care se regăsesc în solicitările clienÈ›ilor este posibilitatea de operare a sistemelor prin aplicaÈ›ii mobile È™i, mai nou, posibilitatea de integrare a unei camere de supraveghere È™i a dispozitivelor de tip Smart Home în sistemul de alarmă”, spune Sorin Felea director Atu tech.

PotenÈ›ialul pieÈ›ei de sisteme de alarmă din România este încă unul foarte mare, în condiÈ›iile în care doar 27% dintre români au un astfel de sistem instalat.

Pentru anul în curs, Atu tech estimează o creÈ™tere a vânzărilor pentru sistemele de alarmă de până la 30%, tot mai mulÈ›i clienÈ›i punând accent pe soluÈ›ii integrate într-un singur sistem: alarmă, supraveghere video, diferite opÈ›iuni pentru deschiderile porÈ›ilor automatizate sau controlul asupra becurilor sau alimentării cu curent electric.

În continuare, 70% din vânzările anuale de sisteme de alarmă sunt reprezentate de cele profesionale È™i 30%, de cele rezidenÈ›iale. Acest raport se explică, în primul rând, prin obligativitatea business-urilor de a avea sisteme de securitate profesionale omologate instalate la punctele de lucru.

Prețul unei alarme de securitate

O creÈ™tere mai accelerată se înregistrează însă pe segmentul rezidenÈ›ial, unde familiile apelează la astfel de sisteme pentru protecÈ›ia caselor È™i a bunurilor, atât împotriva tentativelor de furt, cât È™i a accidentelor casnice.

PreÈ›urile medii pentru sistemele de alarmă s-au redus în ultimii ani. În prezent, preÈ›ul mediu pentru sistemele de alarmă profesionale este între 800 È™i 1.000 de lei, iar pentru cele rezidenÈ›iale, între 400 È™i 500 de lei.

Magazinul online Atu Tech, înfiinÈ›at în 2011, are sediul în Sibiu È™i a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 12 milioane de euro. Magazinul comercializează peste 4.000 produse, din categorii precum sisteme de supraveghere video, sisteme de alarmă, control acces, automatizări porÈ›i, interfoane È™i videointerfoane, sisteme anti-incendiu È™i de sonorizare, instalaÈ›ii electrice, reÈ›ele È™i telefonie etc. Atu Tech dispune de o reÈ›ea de peste 1.000 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel naÈ›ional.

Citeste si:
Încă o tranzacție uriașă în retail: ARA Europe & Gheorghe Iaciu vând parcul comercial Doraly Expo Market către dezvoltatorul de spații logistice WDP
Încă o tranzacție uriașă în retail: ARA Europe & Gheorghe Iaciu vând parcul comercial Doraly Expo Market către dezvoltatorul de spații logistice WDP

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Vânzările de sisteme de alarmă cresc cu până la 30% în 2021, după un avans de 40% anul trecut