Lectură de 2 minute

17 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Vânzările de sisteme de alarmă cresc cu până la 30% în 2021, după un avans de 40% anul trecut

Anca Olteanu

Vânzările de sisteme de alarmă au crescut semnificativ anul trecut, urcând cu 40%, pe fondul unei cereri în creștere, atât în zona de sisteme profesionale, cât și rezidențiale, potrivit unei analize Atu Tech, un magazin online de sisteme de securitate din România.

„Odată cu dezvoltările tehnologice, cu îmbunătățirile de software și, implicit, cu ușurarea interfețelor de operare, românii optează pentru instalarea unui sistem de alarmă user-friendly. Una dintre specificațiile principale care se regăsesc în solicitările clienților este posibilitatea de operare a sistemelor prin aplicații mobile și, mai nou, posibilitatea de integrare a unei camere de supraveghere și a dispozitivelor de tip Smart Home în sistemul de alarmă”, spune Sorin Felea director Atu tech.

Potențialul pieței de sisteme de alarmă din România este încă unul foarte mare, în condițiile în care doar 27% dintre români au un astfel de sistem instalat.

Pentru anul în curs, Atu tech estimează o creștere a vânzărilor pentru sistemele de alarmă de până la 30%, tot mai mulți clienți punând accent pe soluții integrate într-un singur sistem: alarmă, supraveghere video, diferite opțiuni pentru deschiderile porților automatizate sau controlul asupra becurilor sau alimentării cu curent electric.

În continuare, 70% din vânzările anuale de sisteme de alarmă sunt reprezentate de cele profesionale și 30%, de cele rezidențiale. Acest raport se explică, în primul rând, prin obligativitatea business-urilor de a avea sisteme de securitate profesionale omologate instalate la punctele de lucru.

Citeste si:
Digitalizarea în retailul din 2021: trenduri și investiții în industria lovită de pandemie

Prețul unei alarme de securitate

O creștere mai accelerată se înregistrează însă pe segmentul rezidențial, unde familiile apelează la astfel de sisteme pentru protecția caselor și a bunurilor, atât împotriva tentativelor de furt, cât și a accidentelor casnice.

Prețurile medii pentru sistemele de alarmă s-au redus în ultimii ani. În prezent, prețul mediu pentru sistemele de alarmă profesionale este între 800 și 1.000 de lei, iar pentru cele rezidențiale, între 400 și 500 de lei.

Magazinul online Atu Tech, înființat în 2011, are sediul în Sibiu și a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 12 milioane de euro. Magazinul comercializează peste 4.000 produse, din categorii precum sisteme de supraveghere video, sisteme de alarmă, control acces, automatizări porți, interfoane și videointerfoane, sisteme anti-incendiu și de sonorizare, instalații electrice, rețele și telefonie etc. Atu Tech dispune de o rețea de peste 1.000 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel național.

Citeste si:
Farmec a vândut peste două milioane de dezinfectanți și va continua producția și după pandemie
Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Vânzările de sisteme de alarmă cresc cu până la 30% în 2021, după un avans de 40% anul trecut