Lectură de un minut

06 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Vânzările de șampanie ar putea atinge un nou record în 2022

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Vânzările de șampanie ar putea atinge un nou record pentru 2022, în ciuda inflației care i-ar fi putut face pe consumatori să evite băutura de lux.

Sursa foto: Pixabay.com

Vânzările de șampanie au atins un maxim istoric în 2021, ajungâng 5,7 miliarde euro (6,05 miliarde USD), deoarece relaxarea restricțiilor legate de pandemie a alimentat o creștere a exporturilor, scrie ESM.

„Foarte probabil vom bate din nou acest record și 2022 va fi noul record de șampanie în ceea ce privește cifra de afaceri”, a declarat David Chatillon, președintele Uniunii Caselor de Șampanie (UMC), la Reims, în estul Franței, unde se află unele dintre cei mai faimoși producători de șampanie.

Mai mult decât atât, vânzările ar putea crește în volum comparativ cu cele 320 de milioane de sticle vândute în 2021, dar rămân sub recordul din 2007 de 339 de milioane de sticle.

De asemenea, se așteaptă ca vânzările la export să atingă niveluri record.

Prețurile la șampanie au crescut în 2022, pe măsură ce producătorii de vin au transferat o creștere a costurilor, în special pentru sticle și transport.

Recolta de vin din 2022 din Champagne, pe care Chatillon a numit-o „miraculoasă”, a fost cu 45% peste media ultimilor cinci ani din cauza condițiilor meteorologice bune și s-a dublat față de 2021, când ciupercile de îngheț și mucegai au devastat podgoriile.

Războiul din Ucraina și sancțiunile împotriva Rusiei au avut un impact redus asupra vânzărilor de șampanie, deoarece sticlele au fost re-expediate pentru a satisface cererea puternică de pe alte piețe, a spus Chatillon.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Vânzările de șampanie ar putea atinge un nou record în 2022