Lectură de un minut

24 Jul 2020 - Știri și Noutăți

Vânzările Coca Cola au înregistrat cea mai mare scădere trimestrială din ultimii 25 de ani

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Coca Cola a raportat cea mai mai scădere trimestrială a vânzărilor din ultimii 25 de ani. Rezultatele financiare sunt și mai dureroase în contextul în care rivalul PepsiCo a înregistrat vânzări mai mari, scrie Financial Times.

Producătorul a anunțat că va scoate din producție brandurile „zombie”, pentru a proteja linia de bază a băuturilor de închiderile din sectorul HoReCa, care au generat o scădere de 28% a vânzărilor în al doilea trimestru din acest an, acestea ajungând la 7,2 miliarde de dolari.

Compania se așteaptă ca cererea pentru produse să crească în următoarele luni, în ciuda evoluției pandemiei de Coronavirus în Statele Unite și alte țări. Volumul de produse și-a revenit de la scădere de 25%, în luna aprilie, la doar 10%, în iunie.

James Quincey, președintele și directorul executiv al Coca Cola, susține că există semne promițătoare că cea mai dificilă perioadă a trecut, dar admite că este în continuare foarte mult de muncă.

În ciuda scăderii vânzărilor de produse pentru acasă, Coca Cola a fost afectată de închiderile din sectorul HoReCA, inclusiv de închiderea cinematografelor și a stadioanelor, care, împreună, generează jumătate din veniturile companiei.

Afacerile din Europa, Orientul Mijlociu și Africa au avut mai mult de suferit de pe urma pandemiei de Coronavirus, înregistrând o scădere de 26%, în timp ce veniturile organice din America de Nord au scăzut cu 18%.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Vânzările Coca Cola au înregistrat cea mai mare scădere trimestrială din ultimii 25 de ani