Lectură de 2 minute

04 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Vânzări de peste 1 miliard de lei pentru IKEA, în anul fiscal 2022. Ce produse s-au vândut cel mai bine

Cristina Marin

Abonează-te pe  

IKEA România a înregistrat rezultate pozitive în anul fiscal 2022, cu o creștere de 2,5% a vânzărilor totale, respectiv de peste 13% pentru comerțul online, comparativ cu anul precedent. Mai mult, IKEA a vândut peste 22 de milioane de produse, dintre care 66,55% au fost piese de mobilier și 34,2% accesorii, cifra de afaceri ajungând la peste 1 miliard de lei.

Sursa foto: unsplash.com

Peste 4,5 milioane de oameni au vizitat magazinele IKEA din România, iar magazinul online a avut peste 31,2 milioane de vizitatori. Anul fiscal 2022 a înregistrat o creștere și în ceea ce privește comenzile online, compania înregistrând un total de peste 400.000 de comenzi. Cel mai popular produs a fost purificatorul de aer FORNUFTIG, cu peste 2.400 de piese vândute în total, în timp ce categoria de mobilă favorită a fost HEMNES, cu peste 12.700 de piese vândute.

Vezi și: Ikea pune la bătaie 180 de joburi pentru cel de-al treilea magazin din România (retail.ro)

În ultimele 12 luni, au fost vânduți peste 2,5 milioane de hotdogi, o cantitate suficientă pentru a crea un drum de 433 km până la Timișoara, zonă care reprezentă următorul reper important în extinderea IKEA în România.

IKEA România a deschis recent un punct de ridicare comenzi în Oradea, iar Sibiul va fi un alt oraș ai cărui locuitori se vor bucura de produsele și serviciile IKEA, printr-un punct de ridicare comenzi dedicat. În plus, compania a lansat în septembrie un nou serviciu de ridicare a comenzilor în magazinul IKEA Pallady, Click & Collect Box.

Accesibilitatea în materie de prețuri rămâne una dintre priorități pentru IKEA România. Începând cu 1 octombrie, compania scade prețurile unora dintre produsele gamelor sale. Clienții se vor putea bucura de prețuri mai mici cu până la 20% la unele dintre cele mai populare produse, incluzând soluțiile de depozitare emblematice KALLAX sau mobilierul de dormitor MALM.

În 2021, Ikea România a avut o cifră de afaceri de 1,081 miliarde lei cu 14% mai mult față de anul anterior și un profit de 39,1 milioane lei la un număr de 1.190 angajați.

Grupul Ingka (Ingka Holding B.V. și entitățile sale controlate) este unul dintre cele 12 grupuri diferite de companii care deține și operează IKEA în baza unor acorduri de franciză cu Inter IKEA Systems B.V.

Citeste si:
IKEA lansează o nouă linie de accesorii pentru animale de companie
IKEA lansează o nouă linie de accesorii pentru animale de companie

Ingka Group are trei domenii de activitate: IKEA retail, Ingka Investments și Ingka Centres. Grupul Ingka este partener în sistemul de franciză IKEA, operând 374 magazine IKEA în 30 de țări.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Vânzări de peste 1 miliard de lei pentru IKEA, în anul fiscal 2022. Ce produse s-au vândut cel mai bine