Lectură de un minut

11 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Va renunța și Carrefour România la produsele PepsiCo? Ce au răspuns reprezentanții companiei 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Prețurile majorate la anumite produse PepsiCo au determinat retailerul Carrefour să refuze listarea acestora în magazinele sale din Franța. După anunțul inițial din 4 ianuarie, Carrefour a adăugat pe listă alte trei țări în care nu va mai avea produse PepsiCo la raft, mai exact Italia, Spania și Belgia. La solicitarea retail.ro, reprezentanții Carrefour au afirmat că, în prezent, compania se află în discuții cu reprezentanții PepsiCo. 

 

„În cadrul Grupului Carrefour, angajamentul nostru este de a prioritiza nevoile clienților noștri și de a le oferi o gamă puternică de produse în ceea ce privește calitatea, prețul și proveniența. În prezent, ne aflăm în discuții cu reprezentanții PepsiCO pentru a identifica soluții optime adaptate pieței locale și clienților noștri”, au declarat reprezentanții Carrefour pentru retail.ro.

Carrefour a transmis recent clienților din patru țări europene că nu va mai vinde produse precum Pepsi, chipsurile Lay`s și 7up, deoarece acestea au devenit prea costisitoare.

Unele produse PepsiCo, precum Cheetos și 7Up, nu mai erau deja disponibile la un supermarket Carrefour din suburbia pariziană Auteuil, în timp ce altele precum Pepsi erau încă pe rafturi, alături de mesajul de mai sus.

Reprezentanţii PepsiCo nu au răspuns solicitărilor de a comenta informaţia.

În octombrie, compania americană anunţase că intenţionează o majorare "modestă" a preţurilor în acest an, cererea fiind solidă, în pofida preţurilor ridicate, astfel încât a revizuit în creştere, de trei ori, estimările privind profitul din 2023.

Carrefour este unul dintre retailerii care contestă majorările de preţuri ale companiilor de bunuri de consum şi ale furnizorilor globali de produse alimentare. În cadrul eforturile de reducere a inflaţiei, Guvernul francez a cerut retailerilor şi furnizorilor să demareze în ianuarie negocierile anuale privind preţurile, cu două luni mai devreme decât de obicei. Datele preliminare arată că în decembrie preţurile de consum au crescut în Franţa cu 4,1% în ritm anual.

Citeste si:
România va putea exporta ovine și carne de ovine în Algeria
România va putea exporta ovine și carne de ovine în Algeria
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Va renunța și Carrefour România la produsele PepsiCo? Ce au răspuns reprezentanții companiei